|
جستجو در پايگاه داده
براساس
|
|
|
|
|
|
|
فيلم فجر (دوره چهلم)(۱۴۰۰)
توضيحات :
مراسم اختتاميه چهلمين جشنواره فيلم فجر به دبيري مسعود نقاشزاده با حضور محمدمهدي اسماعيلي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، شامگاه جمعه 22 بهمن در برج ميلاد تهران برگزار شد.
آيين اختتاميه چهلمين جشنواره فيلم فجر رأس ساعت 18:50 با پخش سرود ملي و قرائت آياتي از قرآن کريم آغاز شد.
اين مراسم قرار بود در راستاي رعايت پروتکلهاي بهداشتي با حضور حداقلي اصحاب رسانه و عوامل فيلمها برگزار شود، اما حضور برخي مهمانان متفرقه در مراسم و عدم رعايت پروتکلهاي بهداشتي از سوي برخي بازيگران و عوامل فيلمها از نکات قابل توجه است.
در ابتداي اين مراسم پس از پخش کليپي به مناسبت پيروزي انقلاب اسلامي ايران، محمد سلوکي مجري اين مراسم روي صحنه آمد و بيان کرد: تبريک من را بپذيريد چون با وجود هزاران مشکل، همچنان چراغ سينماي ايران را نگه داشتهايد، ايام الله دهه فجر و اين شب مبارک، شب ميلاد امام جواد (ع) را هم تبريک ميگويم.
نقاشزاده: فشارهاي خارج از چارچوب را نپذيرفتيم
در ادامه و پس از پخش گزارشي تصويري از آنچه در اين چند روز برگزاري جشنواره فجر گذشت، مسعود نقاشزاده دبير اين رويداد روي صحنه آمد و عنوان کرد: حضور همه هنرمندان، مهمانان و… را گرامي ميدارم، از اينکه با حضور خود اين مجلس را گرم کرديد ممنونم. ايام فجر و ياد و خاطره زنان و مردان افتخارآفرين را گرامي ميدارم. خجسته باد ياد سردار قاسم سليماني.
وي ادامه داد: سينماي ايران در دو سال گذشته از ويروس کرونا آسيب ديد و عزيزاني را از دست داد که ياد و خاطره همه از دسترفتگان را هم گرامي ميدارم. با همه محدوديتهايي که به اين واسطه ايجاد شد، سينماگران شريف ايران تلاش کردند و چرخ صنعت سينما را در حرکت نگه داشتند، که از آنها ممنونم. سينماي ايران الان در چهلمين جشنواره به درخت تناوري تبديل شده است. درختي که شاخههاي جوان و پرباري هم دارد.
نقاشزاده در ادامه گفت: آنچه امروز داريم دسترنج سينماگران انديشهورز و شريف ايران است. در اين دوره من و همکارانم به قدر وسع کوشيدم رويهها را استانداردسازي کنيم و گامهايي را برداريم تا برنامهريزي روشني داشته باشيم، براي همه کساني که با جشنواره سر و کار دارند؛ از آيين نامه گرفته تا ديگر رويهها. اين رويههايي است که فرصتهايي را براي آيندهنگري به ما ميدهند. براي ارتقاي جشنواره، نيازمند آيندهنگري هستيم. بر قانون هم تاکيد داشتيم و از اول تلاش کرديم بر آييننامه تمرکز داشته باشيم. فشارهاي خارج از چارچوب را در کمال احترام نپذيرفتم.
دبير جشنواره چهلم تأکيد کرد: در راستاي عدالت فرهنگي نمايش فيلمها را در سراسر کشور داشتيم. سختيهاي زيادي هم در مسير ما بود، دشواريهاي توام با وضعيت کرونا. در مقابل سختيها تهديدها و نااميديها، همکارانم تلاش کردند کار را درست انجام بدهند، ما بايد مسايل و مشکلات را بازشناسي کنيم چه در سينما و چه در جشنواره و راه حلي اصولي براي آنها پيدا کنيم. مماشات و مصلحت انديشي مشکلات را حل نميکند. گاه بايد براي اصلاح رويهها رنجهايي را تحمل کنيم. بايد با نواقص رو به رو و براي رفع آنها تلاش کنيم. من سعي کردم به قدر وسع اين کار را انجام دهم. اين سينما نياز به مراقبت و مهرباني دارد، بايد با هم مهربانتر باشيم و قدر فرهنگ ارجمند اين سرزمين را بدانيم. حيف است مهر را در دل نپروريم.
در ادامه ويديويي از درگذشتگان سينماي ايران در طول يک سال گذشته پخش شد.
معرفي برگزيدگان مسابقه تبليغات سينماي ايران
در بخش اول اهداي جوايز اين مراسم نامزدها و داوران بخش تبليغات سينماي ايران معرفي شدند.
در بخش بهترين عکس سيمرغ بلورين به حبيب مجيدي براي مجموعه عکسهاي فيلم «منصور» اهدا شد.
در بخش بهترين پوستر هيات داوران هيچ پوستري را شايسته سيمرغ ندانست اما ديپلم افتخار اين بخش به احسان برابادي براي فيلم سينمايي «پيرمردها نميميرند» اهدا شد.
سيمرغ بلورين بهترين آنونس هم به اميد ميرزايي براي ساخت آنونس دو فيلم «صحنه زني» و «تک تيرانداز» رسيد.
بهترين فيلم کوتاه؛ ارفاق
در بخش بعدي اهداي جوايز سيمرغ بلورين بهترين فيلم کوتاه به رضا نجاتي براي «ارفاق» تعلق گرفت.
در ادامه دانش اقباشاوي از اعضاي هيات داوران بخش فيلم کوتاه گفت: جا دارد از همراهي آقاي احمدرضا معتمدي تشکر کنم. فيلمهاي خوب و بانمک و تاثيرگذار بسازيد، اين جايزه مهم نيست. فيلمهاي کوتاه امسال خيلي خوب بودند.
رضا نجاتي کارگردان فيلم «ارفاق» هم پس از دريافت جايزه خود بيان کرد: اميدوارم هيجان بگذارد صحبت کنم. اين جايزه را به خانوادهام که همه چيز من هستند، تقديم ميکنم، از همه عواملم تشکر ميکنم. در مسير کوتاهي که تا پشت تريبون آمدم، تک تک سالهايي که کار کردم يادم آمد، از بچگي به اين فکر ميکردم که اگر پشت اين تريبون آمدم چه بگويم، ولي الان همهاش يادم رفت. در حال آماده شدن براي ساخت اولين فيلم بلندم هستم اما با خودم عهد بستهام در هر فيلمي که ميسازم از چشم و گوش مخاطبان حراست کنم که چه ميخواهم بگويم.
بهترين مستند؛ احتضار
در ادامه سيمرغ بلورين بهترين مستند جشنواره فيلم فجر به حجت طاهري و عبدالخالق طاهري براي مستند «احتضار» اهدا شد.
بزرگداشت احمدرضا معتمدي
در ادامه اين مراسم با پخش کليپي آيين بزرگداشت احمدرضا معتمدي کارگردان باسابقه سينماي ايران برگزار شد.
علي نصيريان، محمد خزاعي رييس سازمان سينمايي، محمدمهدي اسماعيلي وزير و مسعود نقاشزاده دبير اين رويداد در اين بخش روي صحنه آمدند.
علي نصيريان بازيگر پيشکسوت سينما و تئاتر در اين بخش گفت: من بسيار خوشحالم. از اواخر دهه 20 که وارد کار نمايش شدم، الان که نگاه ميکنم ميبينم چه رشدي در زمينههاي مختلف داشتهايم. هنرهاي ديگر را اطلاع ندارم اما درباره تئاتر و سينما بايد بگويم بسيار بسيار خوب کار شده است. سينماي جديد ما قبل از انقلاب و از اواخر دهه 40 شروع شد، بعد از انقلاب هم تداوم پيدا کرد. هم تئاتر و هم سينما در جشنوارههاي بينالمللي ميدرخشد، من سرافراز و خوشبختم. خدا را شکر ميکنم که هرچند در خرابهها تمرين ميکرديم اما به اينجا رسيديم. اين رشد شکرگذاري هم دارد. خوشحالم که زنده ماندم تا شماها را ببينيم.
وي ادامه داد: با احمدرضا معتمدي يک فيلم کار کردهام و بابت شخصيت ايشان از لحاظ کردار، اخلاق، انديشه، تسلط بر کار و درک سينما، بسيار از همکاري با ايشان لذت بردم. پشتوانه يک هنرمند در هر زمينه هنري فرهنگ است. به ياد داشته باشيد فرهنگ پشتوانه است و فقط تخصص در اين زمينه چاره ساز نيست. هر فردي که ميخواهد وارد مقوله هنر شود، بايد با الفباي فرهنگ آشنا شود، پشتوانههاي بيروني هم مهم است. به ويژه امروز که در عصر اطلاعات و ارتباطات هستيم. هميشه گفتهام سال 30 که کلاس تئاتر ميرفتم فقط يک کتاب تئاتر در کشور داشتيم که کتاب نوشين بود. وقتي او را زنداني کردند در زندان آن کتاب را نوشت. اما امروز همه چيز در اختيار جوانان است.
اين هنرمند افزود: بايد به فرهنگ ارج بگذاريم اما معمولاً فرهنگ در رديف آخر اعتبارات است. فرهنگ غذاي روح و جان يک ملت است. ملت تنها نان و آب خالي نميخواهند، روح و جان ملت با سينما و تئاتر و کتاب سير ميشود. ما محتاج فهميدن و فرهنگ و ذوق و سليقه هستيم و جوانان ما نوآورانه کارهاي فوقالعادهاي ميکنند. من به معتمدي هم تعظيم ميکنم.
در ادامه احمدرضا معتمدي که با ويلچر روي صحنه حاضر شده بود هم توضيح داد: از استاد بزرگم جناب نصريان تشکر ميکنم که در فيلم «ديوانهاي از قفس پريد» نزد او شاگردي کردم. هرکسي با او کار ميکند ميفهمد سلول به سلول نمايش چگونه ميتواند با اخلاق و تفکر آميخته باشد و اينها را ارزان و با آرامش در اختيار شما ميگذارد. نزد او زانوي تلمذ ميزدم و او بي شائبه داشتههاي خود را در اختيار ما ميگذاشتند. ايشان به ما ميگفتند ديسپلين تئاتر به ما ميگويد گوش کنيم و براي من جالب بود که ايشان به من درس ميداد.
وي افزود: در ابتداي انقلاب آدم ساده لوحي بودم! چون آن زمان گفتند ميخواهيم طرحي نو دراندازيم، در بررسي که داشتيم براي اين موضوع ديديم فقط رشتههاي علوم چاره ساز نيستند، بلکه فلسفه آنها مهم است. چون عيوب ساختاري آن رشته را به ما ميگويد و امکان توليد نظريه جديد را فراهم ميکنند. سي سال است مشغول نگارش فلسفه سينما هستم، چون هنوز اين بحث ادامه دارد، نگارش کتاب من هم ادامه دارد. هفت هشت جلد کتاب ترجمه کردهام که در پي آنها متوجه شدم نظريههاي سهروردي منطبق با سينماست، متاسفانه توجهي به اين مقوله نميشود.
معتمدي در پايان صحبتهاي خود گفت: همسرم در اين سي سال با حقوق معلمي دانشگاه که بسيار مختصر است زندگي کرده و من حتي يک انگشتر هم براي او نگرفتهام. از او تشکر ميکنم که من تا نيمههاي شب در کتابخانه بودم اما او به من چيزي نميگفت. همسرم تو را خيلي دوست دارم.
سخنراني کوتاه رئيس سازمان سينمايي
در ادامه محمد خزاعي رئيس سازمان سينمايي پشت تريبون قرار گرفت و عنوان کرد: خوشحالم امشب در آيين اختتاميه اين دوره از جشنواره هستم. قبل از شروع صحبتها بايد از همه مردم کليه استانها و دوستانم که در مناطق محروم اين جشنواره را برگزار کردند، از ستاد جشنواره که در اوج کرونا ايستادند تشکر ميکنم. از شما هنرمندان که در شرايط بد توليد را رها نکرديد و چراغ سينما را روشن نگه داشتيد ممنونم. چون ميدانم خيلي از سخنراني خوشتان نميآيد چيزي نميگويم.
اين بخش از صحبتهاي خزاعي با تشويق حاضران در سالن همراه شد که در واکنش به آن رئيس سازمان سينمايي اعلام کرد: سخنرانيام را تمام ميکنم و سخنانم را در مراسم تجلي اراده ملي ميگويم.
بهترين فيلم از نگاه ملي؛ بدون قرار قبلي
در ادامه اين مراسم نوبت به اهداي جايزه سردار وطن (جايزه ويژه سردار سليماني) به بهترين فيلم از نگاه ملي رسيد.
براي اهداي اين جايزه زينب سليماني فرزند سردار سليماني با همراهي محمدمهدي اسماعيلي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، محمد خزاعي رئيس سازمان سينمايي و مسعود نقاشزاده دبير جشنواره روي صحنه آمدند.
سيمرغ بلورين بهترين فيلم از نگاه ملي به «بدون قرار قبلي» به کارگرداني بهروز شعيبي و تهيهکنندگي محمود بابايي اهدا شد.
بهروز شعيبي در اين بخش گفت: جايزه نگاه ملي خيلي براي ما ارزش دارد اما جاي برخي از دوستانمان که براي اين فيلم زحمت کشيدند، اينجا خالي است. توقع و خواهش ما اين بود که حداقل بازي اين عزيزان ديده شود. اين جايزه را به نمايندگي از يک گروه گرفتيم. گروهي که نزديک به يک سال مشغول ساخت اين فيلم بودند. اين فيلم برخلاف برخي اظهارنظرها، حمايت عجيبي نداشت، فقط يک انگيزه داشت که فيلمي براي ايران ساخته شود. خدا را شکر که جايزه اصلي خود را گرفت. اين جايزه يک صاحب دارد که در روزهاي آينده آن را به صاحب اصلياش ميرسانيم.
وزير ارشاد: به دنبال سينمايي اميدآفرين و اخلاقگرا هستيم
در بخش بعدي محمدمهدي اسماعيلي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي هم ضمن تبريک به مناسبت ايام دهه فجر و ميلاد امام جواد (ع) گفت: جاي خوشحالي است که بهار سينما با بهار ملت ايران مقارن شده است. چهلمين جشنواره امشب به پايان ميرسد و عدد چهل يک عدد مقدس در فرهنگ ديني ماست. ما از فردا آغاز کار جشنواره بعدي را خواهيم داشت. با همه قوت و عده و عده خود در پي اين هستيم که سينمايي اميدافرين و اخلاق گرا را براي اين مرز و بوم رقم بزنيم.
وي افزود: جشنواره امسال محاسن زيادي داشت؛ تلاش شد تا عدالت فرهنگي تحقق پيدا کند. در 31 استان و در بسياري از روستاها با سينما سيار مردم را پاي اين جشنواره نشانديم، کارهاي مهمي را در اين دوره تجربه کرديم. فيلمهايي از گونههاي مختلف در اين دوره وجود داشت، از چهار نسل سينماي بعد از انقلاب در اين دوره حضور داشتند که اين جاي مباهات دارد. ما براي آينده سينماي ايران، براي آيندهاي بهتر، با بررسي همه تجارب به دست آمده در اين چهل سال، با همه نقاط قوت و ضعف به برنامهريزي براي آينده ميانديشيم و اين گام بزرگ را در اين دولت برخواهيم داشت.
اسماعيلي ادامه داد: تلاش ميکنيم سينمايي متناسب با تراز انقلاب داشته باشيم، سينماي امروز سقف توقعات ما نيست و بايد تلاش کنيم تا بهتر شويم، امسال ياد و نام سردار بزرگ بر تارک اين جشنواره درخشيد، جشنواره ما در پي اين بود که اميد و آگاهي را به مردم ايران عرضه کند، امروز بايد در آغاز گام دوم انقلاب اسلامي در جهت تبيين فرهنگ و هنر ايراني پيشتاز باشيم. با سينما ميتوانيم يک روايت اصيل از ايران به جهانيان نشان بدهيم.
وي افزود: در ديپلماسي فرهنگي که از شعارهاي رئيس جمهور است، سينما جايگاه بزرگي دارد و همه همت ما در ارشاد بر اين مهم شکل گرفته است. کرونا لطمات زيادي را بر اقتصاد فرهنگ و هنر تحميل کرده است، اما سعي کرديم بخشي از مشکلات را حل کنيم. مشکلات زياد است با اين حال برنامههايي براي رفع اين موضوع داريم. هر فيلمي حداقل صد نيروي انساني دارد، از همه آنها که اکثراً ديده نميشوند تشکر ميکنم. همه همت خودمان را ميگذاريم براي يک جشنواره بزرگ در تراز شعارهاي انقلاب اسلامي؛ در جشنواره چهل و يکم.
در ادامه مراسم قطعاتي توسط محمد معتمدي اجرا شد. معتمدي پيش از اجرا گفت: خوشحالم در جمع عزيزاني هستم که حاصل تلاش آنها در همه زمانها براي ما خاطرهساز است، اميدوارم همواره پرقدرت از پس مشکلات بربياييد. به دليل کرونا نميتوانستيم موسيقي زنده داشته باشيم و موسيقي ضبط شده است اما بنده به شکل زنده اجرا ميکنم.
اهداي جوايز بخش سوداي سيمرغ
در ادامه مراسم، با حضور مسعود جعفريجوزاني، مجيد انتظامي، شهاب حسيني، محمدعلي باشهآهنگر، محمد داوودي، مهدي سجادهچي و پژمان لشکريپور به عنوان داوران بخش سوداي سيمرغ روي صحنه حاضر شدند تا برگزيدگان اين دوره از جشنواره معرفي شوند.
بهترين جلوههاي بصري؛ حسن نجفي و امير وليخاني براي «دسته دختران»
سيمرغ بلورين بهترين جلوههاي بصري به حسن نجفي و امير ولي خاني براي «دسته دختران» رسيد.
محمد برادران براي فيلم «خائنکشي»، امين پهلوانزاده براي فيلم «مرد بازنده»، کاميار شفيعپور براي فيلم «برف آخر» و فريد ناظرفصيحي براي فيلم «بي رو» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
نجفي در اين بخش گفت: کار جلوههاي ويژه کار گروهي است با توجه به حجم زياد کار اين فيلم، دو گروه شديم، اينجا از همه بچههاي گروه تشکر ميکنم از خانم قيدي که سختگيري کردند تا بهترين باشيم تشکر ميکنم.
ولي خاني هم گفت: افتخار ميکنم در خدمت تنها بانوي جشنواره چهلم بودم از خانوادهام هم تشکر ميکنم.
بهترين جلوههاي ويژه ميداني؛ ايمان کرميان براي فيلم «موقعيت مهدي»
سيمرغ بهترين جلوههاي ويژه ميداني به ايمان کرميان براي فيلم «موقعيت مهدي» رسيد.
آرش آقابيگ براي فيلم «خائنکشي»، آرش آقابيگ براي فيلم «شهرک»، حميد رسوليان براي فيلم «ضد» و محسن روزبهاني و کاووس روزبهاني براي فيلم «دسته دختران» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
کرميان پس از دريافت جايزه خود گفت: اين جايزه را به نمايندگي از گروهم تقديم محمدرضا اسماعيلي ميکنم.
بهترين چهرهپردازي؛ اميد گلزاده براي فيلمهاي «برف آخر» و «شادروان»
سيمرغ بهترين چهرهپردازي به اميد گلزاده براي «برف آخر» و «شادروان» رسيد.
مونا جعفري براي فيلم «علفزار»، شهرام خلج براي فيلم «موقعيت مهدي»، عظيم فراين براي فيلم «بي رو» و مرتضي کهزادي براي فيلم «ضد» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
اميد گلزاده پس از دريافت جايزه خود گفت: از تيم 15 نفره خودم، خانواده، همسرم و دخترم هورا ممنونم، سيمرغ را به هورا دخترم تقديم ميکنم.
بهترين طراحي لباس؛ مارال جيراني براي فيلم «خائنکشي»
در ادامه سيمرغ بهترين طراحي لباس به مارال جيراني براي فيلم «خائن کشي» رسيد.
بهزاد آقابيگي براي فيلم «موقعيت مهدي»، فاطمه صفريزاده براي فيلم «شادروان»، زهرا صمدي براي فيلم «نگهبان شب» و علي نصيرينيا براي فيلم «برف آخر» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين طراحي صحنه؛ محمدرضا شجاعي براي فيلم «ضد»
سيمرغ بلورين بهترين طراحي صحنه به محمدرضا شجاعي براي «ضد» رسيد.
سهيل دانشاشراقي براي فيلم «خائنکشي»، امير زاغري براي فيلم «موقعيت مهدي»، محمدرضا شجاعي براي فيلم «دسته دختران»، آيدين ظريف براي فيلم «2888» و علي نصيرينيا براي فيلم «برف آخر» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين صدابرداري؛ مسيح حدپور سراج براي فيلم «موقعيت مهدي»
در ادامه مراسم سيمرغ بلورين بهترين صدابرداري به مسيح حدپور سراج براي «موقعيت مهدي» رسيد.
مهدي ابراهيمزاده براي فيلم «دسته دختران»، بابک اردلان براي فيلم «شادروان»، عباس رستگارپور براي فيلم «بدون قرار قبلي» و امير نوبخت حقيقي براي فيلم «شب طلايي» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
سراج پس از دريافت جايزه خود بيان کرد: ما معمولاً فکر ميکنيم اگر بالا بيايم صحبت کنيم راحت است، اما واقعيت اين است که سخت است. در شب تولدم اين جايزه را دريافت ميکنم و اين را به فال نيک ميگيرم. تشکر ويژه از آقاي حجازيفر دارم که به من اعتماد کرد تا بتوانم از «موقعيت مهدي» به موقعيت مسيح برسم. برادرم در اين کار سلامتي خود را از دست چون ديسک کمر و گردن گرفت و ديگر نميتواند کار سنگين کند.
بهترين صداگذاري؛ عليرضا علويان براي فيلمهاي «علفزار» و «بدون قرار قبلي»
در بخش بعدي سيمرغ بهترين صداگذاري به عليرضا علويان براي «بدون قرار قبلي» و «علفزار» رسيد.
فرامرز ابوالصدق براي فيلم «دسته دختران»، امين شريفي براي فيلم «ضد»، اميرحسين قاسمي براي فيلمهاي «خائنکشي» و «نگهبان شب» و نعيم مسچيان براي فيلم «????» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
علويان به دليل کسالت در مراسم حضور نداشت و بهروز شعيبي به نمايندگي سيمرغ او را دريافت کرد.
بهترين موسيقي متن؛ مسعود سخاوتدوست براي فيلم «موقعيت مهدي»
در ادامه و در بخش بهترين موسيقي متن ديپلم افتخار اين بخش به بهزاد عبدي براي فيلم «علفزار» تعلق گرفت.
سيمرغ بلورين بهترين موسيقي متن اما به مسعود سخاوت دوست براي «موقعيت مهدي» رسيد.
حبيب خزاييفر براي فيلم «مرد بازنده»، فردين خلعتبري براي فيلم «ماهان» و فردين خلعتبري براي فيلم «هناس» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين تدوين؛ حميد نجفيراد براي فيلم «علفزار»
در ادامه سيمرغ بلورين بهترين تدوين به حميد نجفيراد براي «علفزار» رسيد.
ژيلا ايپکچي براي فيلم «شهرک»، حسين جمشيدي گوهري براي فيلم «موقعيت مهدي»، سپيده عبدالوهاب براي فيلم «خائنکشي» و حميد نجفيراد براي فيلم «دسته دختران» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
نجفي راد در اين بخش بيان کرد: دو فيلمي که کار کردم در شرايط عجيبي کار شد، چون درگير بيماري ? ماهه شدم و کار برايم سخت شد، اين جايزه براي خانوادهام است که کمکم کردند.
بهترين فيلمبرداري؛ آرمان فياض براي فيلم «برف آخر»
در بخش بعدي سيمرغ بلورين بهترين فيلمبرداري به آرمان فياض براي «برف آخر» رسيد.
وحيد ابراهيمي براي فيلم «موقعيت مهدي»، عليرضا برازنده براي فيلم «شهرک»، هادي بهروز براي فيلم «علفزار» و محمد حدادي براي فيلم «بدون قرار قبلي» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
آرمان فياض مطرح کرد: خوشحالم اين جايزه را از آقاي محمد داوودي ميگيرم ايشان فيلمبردار مورد علاقه من است. جاي ايشان در سينما خالي است و کاش باز هم کار کنند. اين جايزه را به پدرم که هنر را در تمام اين سالها در من زنده نگه داشت، تقديم ميکنم.
بهترين بازيگر نقش مکمل زن؛ صدف اسپهبدي براي فيلم «علفزار»
در ادامه مراسم ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش مکمل زن به فرشته حسيني براي «دسته دختران» اهدا شد.
حسيني پس از دريافت اين ديپلم افتخار گفت: از خانم قيدي تشکر ميکنم که جايش خالي است، از خانوادهام به ويژه خواهر بزرگم تشکر ميکنم. اين لحظه مهمي براي من است چون نويد (محمدزاده) دارد من را نگاه ميکند.
سيمرغ بلورين بازيگر نقش مکمل زن اما به صدف استهبدي براي «علفزار» رسيد.
صفورا خوشطينت براي فيلم «نگهبان شب»، شادي کرمرودي براي فيلم «بيرويا»، ليندا کياني براي فيلم «ضد» و نوشين مسعوديان براي فيلم «برف آخر» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
وي گفت: ممنونم که هيات داوران امسال جوانان را ديدند، از مادر و پدرم که تمام اين سالها من را تحمل کردند تا به آنچه ميخواهم برسم تشکر ميکنم از آقاي دانشي و آقاي رادان که اجازه دادند در اين فيلم باشم، هم تشکر ميکنم.
بهترين بازيگر نقش مکمل مرد؛ نادر سليماني براي فيلم «ضد»
در بخش بهترين بازيگر نقش مکمل مرد، ديپلم افتخار به علي اکبر اصانلو براي «نگهبان شب» رسيد.
اصانلو در اين بخش گفت: با توجه به اينکه پير شدم و ترسيدم فراموش کنم مطلب کوتاهي نوشتم؛ با درود بر آفريدگار، راه بسياري آمدهام، نيم قرن را گذراندهام، گويي اين ديروز بود که صدايي من را به خلق فراخواند، اينک خويش را سراسر آرزومندي و سپاس از کساني ميدانم که به من کمک کردند، صميمانه ميگويم از دوستان و آقاي ميرکريمي سپاسگزارم، ممنونم از همه دوستاني که در طول فيلمبرداري زحمات من را متحمل شدند
سيمرغ بهترين بازيگر نقش مکمل مرد اما به نادر سليماني براي فيلم سينمايي «ضد» رسيد.
نادر سليماني در اين بخش گفت: خيلي کارم سخت شد، آن موقع طنز کار ميکردم الان ماندهام چه کنم، من از هيات داوران خيلي تشکر ميکنم به من لطف کردند. الان حدود سي سال است کار بازيگري ميکنم ولي اولين بار است که ضربان قلبم بالا رفته است، ممنونم. يک آرزو دارم؛ زنان سرزمينم هميشه آزاد باشند. اين جايزه را به مادران اين سرزمين تقديم ميکنم؛ مادران ?? هزار شهيدي که بيگناه در اين راه شهيد شدند. از همکارانم خيلي ممنونم که بداخلاقيهاي من را تحمل کردند. از آقاي شفيعي که باور داشت ميتوانم کار جدي کنم ممنونم. از اميرعباس که به من اعتماد کرد ممنونم، از مردم عزيزم هم خيلي ممنونم اميدوارم بتوانم کارهاي بهتري انجام بدهم ولي واقعاً کار سختي است.
پيام احمدينيا براي فيلم «ملاقات خصوصي»، روحاله زماني براي فيلم «موقعيت مهدي»، مهدي زمينپرداز براي فيلم «علفزار» و مجيد صالحي براي فيلم «برف آخر» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين بازيگر نقش اول زن؛ طناز طباطبايي براي فيلم «بيرويا»
در ادامه مراسم سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش اول زن به طناز طباطبايي براي «بي رويا» رسيد.
طناز طباطبايي در اين بخش گفت: اگر خداي من نبود شايد هيچ اتفاقي نميافتاد. ما هر چه داريم مديون آقاي نصيريان و اين نسل طلايي هستيم. من هميشه منش و رفتار او را سرلوحه کار خودم قرار دادم. از آرين وزير دفتري ممنونم که اين نقش سخت را به من سپرد، از تک تک بچههاي فيلم «بيرويا» تشکر ميکنم که اگر زحمت تک تک آنها نبود من اينجا نايستاده بودم، قدر همه آنها را ميدانم.
سارا بهرامي براي فيلم «علفزار»، ژيلا شاهي براي فيلم «موقعيت مهدي»، لاله مرزبان براي فيلم «نگهبان شب» و لادن مستوفي براي فيلم «برف آخر» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين بازيگر نقش اول مرد؛ امين حيايي براي فيلم «برف آخر»
در بخش بعدي مراسم سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش اول مرد به امين حيايي براي «برف آخر» رسيد.
امين حيايي در اين بخش گفت: از قصه يک عشق برايتان ميگويم؛ اين دومين سيمرغ من است. پيش از اين با رسول صدرعاملي براي فيلم «شب» سيمرغ گرفتم که يک گروه حرفهاي داشت که با عشق کار ميکرد. گروه «برف آخر» هم درجه يک بودند که عاشقانه کار کردند باعث شدند کار من ديده شود.
تورج الوند براي فيلم «نگهبان شب»، پژمان جمشيدي براي فيلم «علفزار» و مهدي نصرتي براي فيلم «ضد» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين کارگرداني فيلم اول؛ هادي حجازيفر براي «موقعيت مهدي»
سيمرغ بلورين بهترين کارگردان فيلم اول به هادي حجازيفر براي کارگرداني فيلم سينمايي «موقعيت مهدي» تعلق گرفت.
حجازيفر در اين بخش گفت: سينما در اين ? سال خيلي با من مهربان بود و من قدردان تک تک اهالي سينما هستم و اميدوارم جبران کنم. يک شوخي بکنم، سر آراي مردمي که آن اتفاقات افتاد، الان هم فهرست جوايز جشنواره لو رفته است، باور کنيد اين ديگر کار بچههاي «موقعيت مهدي» نبود! از بچههاي گروهم تشکر ميکنم مومنترين آدمها به کاري که کردند، بودند. از همه چيز گذشتند، بدون دستمزد کار کردند اين جايزه براي شما و خانوادههاي شماست، ما آمديم که بمانيم اين تازه اول کار است.
«بيرويا» به کارگرداني آرين وزيردفتري، «علفزار» به کارگرداني کاظم دانشي و «ملاقات خصوصي» به کارگرداني اميد شمس ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين فيلمنامه؛ کاظم دانشي براي فيلم «علفزار»
سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه در ادامه مراسم به کاظم دانشي براي «علفزار» رسيد.
دانشي در اين بخش ضمن تشکر از بهرام رادان تهيهکننده فيلم و ديگر عوامل آن گفت: از هيأت داوري و انتخاب جشنواره تشکر ميکنم. شجاعت ميخواست که فيلم من در جشنواره باشد از شوراي پروانه نمايش و سازمان سينمايي ممنونم، اين فيلم با تعامل به اينجا رسيد. با دعاي خير مادرم به اينجا رسيدم اما جايزهام را به پدرم تقديم ميکنم.
ابراهيم اميني و هادي حجازيفر براي فيلم «موقعيت مهدي»، فرهاد توحيدي و مهدي تراببيگي براي فيلم «بدون قرار قبلي»، اميرحسين عسگري، اميرمحمد عبدي و سيدحسن حسيني براي فيلم «برف آخر» و رضا ميرکريمي و محمد داوودي براي فيلم «نگهبان شب» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
جايزه ويژه هيأت داروان؛ اميرحسين عسگري «برف آخر»
در بخش جايزه ويژه هيأت داوران، ديپلم افتخار به سيدهادي محقق کارگردان «درب» اهدا شد.
محقق پس از دريافت اين ديپلم افتخار گفت: نميدانم الان حسين پناهي کجاست، نميدانم در کپري است يا با مادرش ماه کنيزو قصههاي هزار ساله را از بر ميکند، او هم يک بار از جشنواره ديپلم افتخار گرفت، بعضي اوقات فکر ميکنم نکند ما خواب کسي باشيم که سالها پيش زير درخت بلوطي به خواب رفته باشد.
سيمرغ بلورين اين بخش به اميرحسين عسگري براي «برف آخر» آخر اهدا شد.
وي در اين بخش گفت: باعث افتخارم است که جايزه ويژه هيأت داوران را گرفتم. سال 93 همين جايزه را از خانم فرشته طايرپور گرفتم روحشان شاد، اين جايزه ميگويد کارم را درست انجام دادهام.
بهترين کارگرداني؛ رضا ميرکريمي براي فيلم «نگهبان شب»
در ادامه مراسم سيمرغ بلورين بهترين کارگرداني به رضا ميرکريمي براي فيلم «نگهبان شب» رسيد.
رضا ميرکريمي در اين مراسم حضور نداشت و تورج الوند بازيگر اصلي فيلم «نگهبان شب» اين جايزه را به نمايندگي از او دريافت کرد.
هادي حجازيفر براي فيلم «موقعيت مهدي»، کاظم دانشي براي فيلم «علفزار»، بهروز شعيبي براي فيلم «بدون قرار قبلي» و اميرحسين عسگري براي فيلم «برف آخر» ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين فيلم؛ «موقعيت مهدي» به تهيهکنندگي حبيباله والينژاد
در بخش پاياني اهداي جوايز سيمرغ بهترين فيلم چهلمين جشنواره فيلم فجر به حبيب والينژاد تهيهکننده فيلم «موقعيت مهدي» به کارگرداني هادي حجازيفر تعلق گرفت.
والينژاد در اين بخش گفت: اين سيمرغ متعلق به همه عوامل است، اين کار به درستي ديده شد، به ويژه از سوي مردم که ما از اين بابت خوشحال بوديم. ما همانطور که آقا مهدي باکري توصيه ميکردند عمل کرديم، همه زحمات اين کار روي دوش هادي حجازيفر بود. هميشه به او افتخار ميکنم. خدا را شکر که لياقت پيدا کردم در اين کار باشم. اين فيلم جزو فيلمهايي است که من انتخاب نکردم بلکه براي آن انتخاب شدم. صداوسيما پاي اين کار ايستاد، روايت فتح هم به شکل جهادي از جايي به بعد به ما کمک کرد.
وي افزود: جا دارد از خانواده شهيد باکري تشکر کنم که اگر حمايت آنها نبود اين کار ساخته نميشد، اين هديه متعلق به همه عوامل فيلم است، مثل هميشه اين جايزه را به همسرم هديه ميکنم که هميشه کنار من بوده، صبر او اگر نبود من هم نبودم او اين روزها بيمار است و در شرايط سخت من را ميبيند.
«برف آخر» به تهيهکنندگي حسن مصطفوي، «علفزار» به تهيهکنندگي بهرام رادان و «نگهبان شب» به تهيهکنندگي رضا ميرکريمي ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
|