|
|
|
فيلم فجر (چهل و يكم)(۱۴۰۱)
يادداشت دبير جشنواره :
جشنواره فيلم فجر، بيش از هر کارکرد و هدفي، نقطه تلاقي انديشه، خرد، هنر و استعداد بوده است. چهل دوره پر فراز و نشيب سپري شده و تاريخ، به اين رويداد اعتبار و اصالت داده است. در مسير اين حرکت، سينماگران پرشمار، با ديدگاهها و رويکردهاي متنوع، درخشيده و بخشي از تاريخ سينماي ايران را معنا بخشيدهاند. جشنواره فيلم فجر، متعلق به يک تفکر نبوده و نيست، ريشههاي اين درخت تناور در خاک سرزميني هنرخيز و شاخههايش در آسمان آبي فرهنگي هزاران ساله و سرچشمه خلاقيت و جسارت است.
ده روز برگزاري جشنواره، تمريني است براي تحمل و مدارا. براي مشق شنيدن، درک رقابت حرفهاي و انعکاسي از روح جامعهاي زنده و پويا که چندصدايي است و تکثر و تضارب آرا در آن مشهود است. در دورههاي قبل، جشن بزرگ سينماي ايران، گستردگي بيشتري داشت، همه ما که بخشي از خانواده سينما بوديم در کنار هم، درخشش سيمرغ را در دستان سينماگران ديديم و پرواز اين پرنده اسطورهاي را در آسمان جشنواره، نظاره کرديم.
بر خود فرض ميدانيم که دوستان و همراهان سالهاي قبل را محترم بدانيم و منتظر روزي باشيم که با فرو نشستن غبارها، اعضاي خانواده سينما، همچون گذشته، يکدل در اين جشن شرکت کنند که بيحضور آنان، اين ضيافت حلاوت سالهاي گذشته را ندارد. ميدانيم که در اين روزهاي سخت، زير بار فشارهاي مختلف و هجمه و ديکتاتوري رسانههاي غربي، هيچ گوهري به اندازه وحدت، قلبهاي ما را آرام نخواهد کرد و شادي و سعادت را به کشور باز نخواهد گرداند.
اين خانه متعلق به همه ما است و همه ما، چه آنها که هستند و چه ديگراني که به دلايل مختلف، ترجيح دادهاند اين بار کنار ما نباشند، براي تعالي اين سينما تلاش ميکنيم. در اين روزهاي دشوار، نگاهي پدرانه و توام با سعه صدر، ما را به سرمنزل آرامش خواهد رساند و مانع تشتت و دلآزردگي بيشتر و سوء استفاده جريانهاي مخالف، خواهد شد.
جشنواره فيلم فجر، چهل و يک دوره نماد وحدت، يکپارچگي و همراهي سينماي ايران بوده است. پس از اين هم، چراغ همدلي خانواده سينما در اين خانه روشن است. آنچه در اين مسير به دست آمده، دستاوردي ملي است که تاريخ سينماي ايران را غنا ميبخشد، آن را حفظ کرده و به آيندگان بسپاريم.
|
|