سازمان سوره ايميل اخبار سينمايي جشنواره سينما صفحه اصلي
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز
 

 بين المللي فيلم فجر ـ دوره پنجم (۱۳۶۵)

بيانيه هيأت داوران :

    با سلام به امام، فروغي كه با طلوع قيامش فجر سپيده را در شبانگاهي به قدمت تاريخ، به ارمغان آورد و روزهاي خدا را بياري امتش دوباره زنده كرد، وحدت را در پيمانه دلها ريخت و از ظلمت شب بسوي نور رهنمودشان گشت تا بتها را بشكنند و بتكده ها را ويران كنند و اينچنين بود كه برپاي خويش استوار ايستادند و جز بر خداي بر ديگري سجده نكردند، به قرآن تمسك جستند و بر آن دست فشردند و به دشمنان نه گفتند و حريت و استقلال را در طريق امامت اسلام جستجو كردند. و با سلام به راهيان نور سپاهيان حضرت مهدي (عج) امام نور كه كالاي جان را به بازار عشق مي برند و با خدايشان معامل مي كنند، با خفاشان شب پرواز مي ستيزند و قله هاي ايثار و افتخار را فتح مي كنند چنانكه حماسه هاي تاريخ را كم فروغ ساخته و حماسه هاي نو مي آفرينند. و با سلام برشما و بر انديشمندان هنرآئين كه رسالت خويش را شناخته اند، مخاطبينشان را يافته اند، اصالتهايشان و آرمانهايشان را جسته اند و هنر را در خدمت انديشه و آگاهي گرفته اند چرا كه صبح نزديك است.
    پنجمين جشنواره فيلم فجر چشم انداز افقي روشن را در سحرگاه سينماي ايران نشان مي دهد در حقيقت فجر سينماي ايران نشان مي دهد در حقيقت فجر سينماي كشور را طلوع فجر انقلاب اسلامي ايران به ارمغان آورد، چرا كه، گذشته سينماي ايران گذشته دردمندي است كه شب درازاي را از قاجاريه تا پهلوي پشت سرگذاشته بود شب تيره اي كه در سفاك آن همه ارزش هاي اخلاقي و اجتماعي و انساني به بازي گرفته شده بود و فيلم هم بعنوان وسيله اي مؤثر وقوي براي به بيراهه كشاندن آرمان ها و مخدوش كردن هويت ملي و ديني در اختيار قدرتمداران خودكامه قرار داشت و اگر هم گاهي شهابي در اين آسمان پديدار مي گشت زود به خاموشي مي گرائيد و در شب گم مي شد.
    انقلاب اسلامي ايران همانگونه كه در شئون مختلف فرهنگي كشور تحول ايجاد نمود و ارزش هاي حاكم بر جامعه را دگرگون كرد در مقوله هنر و سينما نيز نظام ارزشي نوين را پديد آورد و سينما را به سخن گفتن واداشت تا از اصالت هاي موجود فرهنگي و از آرمان ها، اعتقادات و سنت هاي مردم بگويد تا در تحقيق آنچه كه بايد باشد سهيم گردد، و از اينروي فيلم در خانه ي مردم جاي گرفت و هنرمند كه دور از مردم و در تبعيد اعتقاد آنان بسر مي برد به ميان مردم بازگشت چرا كه فرصت يافته بود چون آينه اي سيماي پاك آنان را در صحنه هاي مختلف زندگي، در تلاش درست زيستن، در صبر و پايداري، در جنگ و استقامت و در تحقق ايده آل ها مجسم سازد. هنرمندان متعهدي كه مردم را و ارزشهايشان را شناخته اند و به زبان آنان سخن مي گويند و به سيماي آنان ظاهر مي شوند.
    سينما اگرچه هنوز نتوانسته است پا به پاي خلق ارزش هاي انقلاب اسلامي حركت كند، و چونان رهرو آزاد شده اي كه زخم زنجيرهاي دوران اسارت را برپاي دارد، از توان پا به پا رفتن او كاسته است و نيرويش را به تحليل برده است اما با گذشت هر سال و در فصل هر جشنواره اي شاهد ظهور رهروان و پيشتازان جديدي هستيم كه به سينماي انقلاب اسلامي نويد اميد مي دهند و دل را براي تلاش مطمئن مي سازند. بطوري كه در اين جشنواره شاهد حضور چهره هاي خلاق و نوآوري هستيم كه به توان كمي و كيفي سينماي پس از انقلاب افزوده اند و مي توان گفت سهم زيادي را به خود اختصاص داده اند.
    تنوع سوژه ها و تعداد قابل توجه فيلم هاي ارائه شده به جشنواره و كيفيت درخور ستايش اين فيلم ها به پنجمين جشنواره فيلم فجر حال و هواي تازه اي داده است و موفق شده است بيشترين بيننده را بخود اختصاص دهد كه استقبال كم نظير تماشاگران گواه خوبي بر اين مدعا است. در فيلم هاي ارائه شده به اين جشنواره بخوبي مي توان شاهد رشد برخورد متعهدانه، صادقانه و نگرش متهورانه و مسئولانه دست اندركاران سينماي ايران بود.
    اگرچه در بخش فيلم هاي كوتاه جشنواره بايد اذعان داشت كه متأسفانه نه تنها رشد نداشته است بلكه برخلاف انتظار نسبت به سال گذشته از رشد منفي نيز برخوردار بوده است، كه با توجه به اهميت نقش فيلم هاي كوتاه اعم از داستاني و مستند بعنوان زمينه شكوفايي و باروري سينماي ايران و گسترش آن و همچنين افزايش توانمندي كيفي و تكنيكي فيلم هاي بلند، اين رشد منفي قابل بررسي است و هيأت داوران پنجمين جشنواره فيلم فجر اميدوار است دست اندركاران سينما بيش از پيش به اين مسأله توجه نموده و زمينه رشد و توسعه آنرا فراهم آوردند.
    اما از سوي ديگر، علاوه بر افزايش چشمگير توليد فيلم هاي خوب و قابل عرضه، بايد پذيرفت كه در بخش هاي مختلف سينما از قبيل صدا بويژه صدابرداري صحنه، فيلمبرداري، جلوه هاي ويژه، ميكس، نورپردازي، صحنه آرايي و تدوين نسبت به گذشته قدم هاي ارزنده اي برداشته شده است كه در بررسي فيلم هاي بخش مسابقه به آن توجه گرديده است كه در بررسي فيلم هاي بخش مسابقه به آن توجه گرديده است، و از آنجا كه موارد مذكور نيز در بالا بردن كيفيت فيلم نقش تعيين كننده اي دارند، هيأت داوران اميدوار است در جشنواره آينده شاهد كارهاي ارزشمند ديگري نيز باشد.
    هيأت داوران با تكيه بر نظرگاه حضرت امام رهبر كبير انقلاب اسلامي در مقوله سينما كه: آن را يكي از مظاهر تمدن مي دانند كه بايد در خدمت مردم باشد و توصيه فرموده اند كه:«بايد به امور تبليغات بخصوص مسائل هنري و فيلمسازي توجه بيشتري شود و اين امور توسط افرادي كه آشنايي به هنر اصيل ايراني دارند و متعهد به اسلام هستند انجام گيرد.» معتقد به لزوم تحول بيشتر هماهنگ با ارزش هاي اسلامي و انقلاب و ملي مردم است.
    لازم است يادآور شود كه سينما مؤثرترين وسيله ابلاغ و بهترين امكان براي جذب و تأثيرگذاري فرهنگي است و با قرار دادن بيننده در موقعيت ويژه اي كه در آن حساسيت تأثيرپذيري او را افزايش مي دهد، و با عنايت به استقبال مردم و گذران اوقات فراغت درسينما، بطوري كه بنابر آمار موجود در سال گذشته حدود 75 ميليون تماشاگر در سطح كشور به سينماها مراجعه نموده اند، كه اين رقم بخوبي نشان دهنده نقش عظيم فيلم و سينما در تأثيرات فرهنگي آن مي باشد. و لذا زمينه مساعد و قدرتمند سينما مي تواند بعنوان مؤثرترين وسيله براي برنامه ريزي هاي اجتماعي و تربيتي و اخلاقي مورد استفاده قرار گيرد، بطوريكه بدليل همين اهميت است كه امروز محافل صهيونيستي بيشترين سرمايه گذاري را در تهيه و توليد فيلم و اشاعه آن در دنيا نموده اند و از برگزاري جشنواره هاي فيلم بهره برداري سياسي و تبليغي مورد نظر خود را نيز مي نمايند.
    با عنايت به مطالب فوق بايد بر روي سرمايه گذاري هاي اصولي و حساب شده در صنعت سينما و توجه دقيق و بيشتر انديشمندان و متفكران متعهد و مسلمان به مقوله فيلم و هنر تأكيد كرد. بطوري كه در آينده اي نه چندان دور شاهد حضور سينمايي در كشور باشيم كه بتواند با قدرت فراگير و نافذ خود نقش مؤثري در رشد فرهنگي و اعتقادي و بيان آرمان ها و ويژگي هاي ارزشمند سنتي و تاريخي و تبيين روابط اجتماعي انسان ها ايفا كند. در خاتمه با آرزوي تفوق و پيروزي انقلاب اسلامي ايران در همه جبهه هاي گوناگون حق عليه باطل، هيأت داوران ضمن تشكر از تلاش هاي صادقانه همه دست اندركاران سينما و بويژه معاونت امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كه در برگزاري پنجمين جشنواره فيلم فجر بيشترين بار را بر دوش كشيده اند، اميدوار است در سال هاي آينده و جشنواره هاي آتي شاهد حضور فزاينده نيروهاي انديشمند و متعهد در سينما و همچنين ظهور پرتوان، خلاق و ارزشمند نقش زن در بيان اصالت هاي فرهنگي جامعه ي مسلمان ايران باشيم. اگرچه در اين جشنواره نيز جاي اميدواري بسيار بود.

    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com