سازمان سوره ايميل اخبار سينمايي جشنواره سينما صفحه اصلي
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز
 

 دفاع مقدس ـ دوره چهارم(۱۳۷۱)

بيانيه هيأت داوران :

    با سلام خدمت سروران گرامي، مسئولين محترم، هنرمندان عزيز دست اندركاران سينماي جنگ و با گراميداشت هفته دفاع مقدس، هيأت داوران چهارمين يادواره ي دفاع مقدس، ديدگاه ها و نتايج ارزيابي خود را از عملكرد دو سال گذشته تصويرنگاران و هنرمندان سينماي جنگ به عرض حضار محترم مي رساند.
    مفاهيم ارززشي و باورهاي لحظه هاي دفاع مقدس چنان عظيم و باشكوه است كه كمتر زباني توان بيان و بازگويي آن را دارد و اين تنها در شأن قدرت لايزال الهي است كه خود پاسخگو است و ما با توجه به بضاعت خود و با زبان خويش بازمي گوييم و بر آن ارج مي نهيم و در اين ميانه چه زباني رساتر، كارآمدتر، مؤثرتر و جاودانه تر از زبان سينما.
    انتظار نيست زبان سينما تمامي بار اين انتقال را به دوش بكشد. چرا كه هيچ دوربيني قادر نيست لحظه هاي گذشتن و عبور از مرز بون را، به سمت شدن، ترجمه كند و بر پرده محدود سينما بياندازد. اما يادواره هايي خاص، بايد كه حامي و پشتيبان دوربيني باشند كه در تلاش است تا خود را با حرارت ارزش هاي سال هاي ايثار گرم كند و اين گرما را در رگ جهان يخ زده معاصر بدواند. سينماي جنگ اگر بتواند رسالتي به دوش خود احساس كند و روايتگر صادقي باشد، بايد گلبارانش كرد. اين سينما در عرصه ارتباطات زيباترين قالب براي شناخت بهتر و با طبع مقابله و مواجه با تهاجم فرهنگي را پي مي ريزد.
    تاريخ جنگ تحميلي و سال هاي دفاع مقدس گنجينه عظيمي از ارزش ها است و بايد كه سالهاي سال روح و فكر نسلها را تغذيه كند و همچنان منبع لايزال رشد و معرفت انسان ها باشد و دريچه دوربين سينماي جنگ از افق هاي بيكرانه اين منظر مي تواند و بايد كه روايتگري جاودانه باشد و راوي صادق همه اين معرفت هاي انساني و كاشف زواياي ديد و چشم اندازهاي پيدا و ناپيدا.
    انسان هنرمند امروز به اندازه درك خود از مفهوم سالهاي دفاع مقدس قدرت بهره برداري از اين گنج بي پايان را دارد و يادواره، كمك كننده در اين استخراج فكري است. يادواره چهارم در مقايسه با دوره هاي پيش از جهت كميت، معرف رشد قابل تأملي در عرصه سينماي جنگ است. اما بايد اذعان داشت كه از لحاظ كيفيت هنوز در آغاز راه است و نيازمند توشه بيشتر. براين كمبود علت هايي سايه انداخته كه تنها به مدد سينماگران حاضر و آنان كه از پي مي آيند و نيز مسئولين و دست اندركاران كشور، اميد گشايش و رفع آنها امكان پذير است.
    سينماي جنگ در طول سالهاي عمر پربار خود، فراز و نشيب هاي زيادي را طي كرده است و رهپويان آن هر چند دلسوخته و عاشق، اما نتوانسته اند همگام و همنوا اين عرصه را درنوردند. بعضي سوار بر مركب سينما، براي بيان سينماي جنگ، تلاش مي كرده اند كه با ارزش هاي اين سالها بيگانه نبوده اما از دوردست بر آتش داشتند و ديگراني كه خود عين ارزشها بودند اما با زبان سينما بيگانه بايد زمان و زمين بگردد و بگردد و نسل ها از دل اين امت سربلند بدر آيد تا روايتگر تلاش اجداد خود باشد و آن نه دور است و نه غيرممكن.
    حمايتي كه اكنون از سينماي جنگ مي شود ازرشمند و قابل تقدير است، ولي كافي نيست. با عنايتي كه مقام معظم رهبري نسبت به كل سينما و خاصه سينماي جنگ دارند و خود مشوق و راهنماي اين زبان و رسانه خطير و حساس هستند لازم است در بخش اجرايي موانع كنار زده شود و راهها هموارتر گردد.
اما پيشنهادات خود را با توجه به مروزي چندباره كه بر توليدات اين دوره داشتيم بدين شرح باز مي گوييم:
1ـ لزوم حمايت از تهيه كننده و سرمايه گذار در عرصه سينماي جنگ، اگر بخش دولتي حمايت بي چون و چراي خود را در اين زمينه اعمال نكند توقع از ديگر بخش ها و خاصه بخش خصوصي بيجا است. ابزارها و امكانات بخش دولتي و اعتبارات و اختصاص نقدينگي معيني به اين مقوله و در كنار آن هدايت سينماگران مي تواند گوشه اي از اهداف ياد شده را محقق سازد.
2ـ مهمترين و شايد عمده ترين مسأله در راه ساخت فيلم جنگي، درد جانكاه محدوديت دسترسي به ادوات و تجهيزات نظامي است. بديهي است ب مدد همين ادوات است كه مي توان صحنه هاي اين حماسه را بار ديگر به تصوير كشيد. بايد امكانات مشخص و اختصاسي فراهم شده و شهرك مجهز سينماي جنگ تأسيس گردد. بايد تجربه ها بكار گرفته شود تا آنان كه سوز دل دارند و تاريخ را گواه
مي دانند و براي امت خود هويت و شخصيت قائلند در اين راه به آزادگي و آزادي قدم بردارند و به رسالت خود جامه عمل بپوشانند.
3ـ امكانات تبليغي و عرضه فيلم سينماي جنگ وقتي همطراز با سينماي غيرجنگي باشد هيچ منتي بر سينماي جنگ نيست، همطراز بودن اين دو در تبليغات عين بي عدالتي است. بايد زمينه هاي تبليغي و ارائه آثار سينماي جنگ به بهترين نحو فراهم شود. آنگاه كه چنين شد اين شاخه از سينما در گردش پوياي خود با بيشتر فراهم شدن امكان ارتباط مستقيم با مخاطب صيقل مي خورد و پالايش مي يابد.
4ـ ايجاد و تأسيس مركز اطلاع رساني، پژوهش و تحقيق در تاريخ جنگ، مدون كردن تاريخ و امكان استفاده مستقيم فيلمسازان از آن خدمت بزرگي است به سينماي جنگ.
اما سخني كوتاه با سينماگران جنگ:
    تداوم و بالندگي سينماي جنگ و رشد چشمگير آن به همت شما ياران و عزيزان تصويرنگار هشت سال دفاع مقدس و يادگاري هاي آن، موجب سرافرازي و سرور دل امتي است كه بزرگترين و گرانبهاترين درسهاي تاريخ خود را از اين دوران گرفته است. اما بر شماست كه بر اندوختن بار كيفي سينماي جنگ همت بيشتري به خرج دهيد و بر ارزش موضوع و حساسيت زمان وقوف بيشتري يابيد. ماحصل آنچه كه نه به عنوان انتقاد، كه بررسي و طرح نكات مهم جهت رفع معايب و تقويت بيتشر بار كيفي سينماي جنگ از مشاهده مجموعه آثار شركت كننده در بخش هاي مسابقه چهارمين يادواره توسط اعضاي هيأت داوران جمع بندي نموده ايم به آگاهي شما هنرمندان مي سازيم:
1ـ لزوم تداوم و تقويت بيشتر فيلمسازي كوتاه و مستند جنگي
2ـ ضرورت جدي تر گرفته شدن برنامه سازي ويدئويي
3ـ بازيگري حرفه اي و تخصصي در سينماي جنگ بايد در آثار داستاني مورد توجه جدي فيلمسازان ما قرار گيرد.
4ـ ايجاد و سازماندهي موسيقي جنگ، اعم از حماسي و يادرام، در خدمت تبيين و تعريف سينماي جنگ و ضرورت كاربرد دقيق تر آن در موسيقي فيلم از جمله مهمترين و ضروري ترين اقدامات در اين زمينه مي باشد.
5ـ لزوم عنايت به مضامين جديد و بكارگيري سوژه هاي بديع تر جنگ.
6ـ برقراري سمينار بررسي مسائل سينماي جنگ با حضور تمامي دست اندركاران، محققين و هنرمندان سينماي جنگ.
در خاتمه هيأت داوران چهارمين يادواره فيلم دفاع مقدس ضمن تقدير از زحمات ارزنده و تلاش هاي بي دريغ دست اندركاران و برگزاركنندگان اين يادواره و همچنين مسئولين محترم و مردم خونگرم و مهمان نواز كرمان نتايج آرا، خود را به آگاهي مي رساند.
    ضمن تشكر مجدد از تمامي هنرمندان سينما كه عرصه دفاع مقدس را به عنوان ميداني براي انجام تعهد فرهنگي هنري خويش برگزيده و با تمامي كمبودها همچنان با انگيزه دستيابي به سينماي برتر و مطلوب در جهت گيري سينماي آرماني جمهوري اسلامي ايران قدم برمي دارند.
با توكل به خداوند متعال و اميد به آينده بهتر و درخشانتر.
هيأت داوران چهارمين يادواره فيلم دفاع مقدس
كرمان 3 مهر 1371


 

    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com