1 2 3 4
5 6 7
9 8
جستجو درعناوين خبری
  بگرد
جستجوی پيشرفته | راهنما
آخرين رويدادها سينمايی
گزارشات
مصاحبه ها
نقدها و مقالات
اخبار فيلم
فيـــلمهای در دست توليد
محصولات آينده سوره
اخبار هنرمندان
اخبار جشنواره ها
اخبار اصناف سينمايی
اخبار دفاتر تهیه و توليد
اخبار سينمای جهان
روزشمارسینما
خبرگزاری ها
 تعداد بازديد : 405  تاريخ مخابره خبر:  ۲۶/۶/۱۳۸۷  نوع : خبر
 کد خبر : 138706260106  ساعت مخابره خبر: ۱۱:۱۷:۳۷
    ۱۳۸۷/۰۶/۲۶                              تاريخ نشر خبر :  
 

متن و حاشيه دوازدهمين جشن بزرگ سينماي ايران

جشن دوازدهم سينماي ايران با حاشيه‌هاي جالب توجهي برپا شد. در اين شب، دبير جشن سينماي ايران گفت: به‌قدري گفتند حال سينما بد است انگار من مدير بيمارستان‌ام!

    به گزارش سايت سينمايي سوره، دوازدهمين جشن بزرگ سينماي ايران، ديشب با حضور جمعيت 7000 نفري از اهالي و علاقمندان سينما در حالي در فضاي باز برج ميلاد برگزار شد كه برخلاف انتظار و دعوت‌هاي صورت گرفته، هيچ‌كدام از مقامات رسمي در اين جشن حضور نداشتند.
    بنا بر اين گزارش، در ابتداي اين مراسم پس از قرائت آياتي از كلام‌الله مجيد و پخش سرود ملي جمهوري اسلامي ايران، امين تارخ دبير جشن دوازدهم سينماي ايران، براي سخنراني به روي صحنه اجراي جشن رفت و سخنان خود را با بيتي از حافظ آغاز كرد.
    وي سپس به ارائه گزارش خود پرداخت و گفت: در شبي مبارك از شب‌هاي ماه مبارك رمضان و همزمان با شب خجسته ميلاد امام حسن مجتبي(ع)، «خانه سينما» روز ملي سينما را به جشن مي‌نشيند. در شرايطي امسال جشن ملي سينماي ايران برگزار مي‌شود كه ما در آستانه جشن‌هاي سي‌امين سال انقلاب هستيم، انقلابي كه تاريخ ساز بوده و هست.
    تارخ در ادامه افزود: از آغاز جشن گفتيم كاروان سينما دست خدا را به همراه دارد و خداوند جشن‌مان را به آرايه‌ها و تجملات در خود تزئين خواهد كرد تا با جلال پيش برود كه پيش رفت.
    وي گفت: دوازدهمين جشن بزرگ سينماي ايران در شرايطي آغاز شد كه فشردگي برنامه‌ها و تعدد بخش‌هاي جشنواره با زمان كوتاه ما نسبت معقولي نداشت. دو ماه براي 5 جشن كه همه بزرگ بودند و صاحب هيأت‌هاي انتخاب و داوري. جشن فيلم كوتاه ، جشن فيلم انيميشن وجشن مستند كه همه به خوبي برگزار شدند و بزرگداشتي بزرگ براي بزرگان‌مان گرفتيم. من در اينجا، از تمام كساني كه به ما كمك كردند مخصوصا از گروه خدمات خانه سينما كه در تمام اين روزها صادقانه با ما همكاري كردند، تشكر مي‌كنيم.
    تارخ در ادامه افزود: «خانه سينما» نيازمند پالايشي بيشتر است تا اهدافي زلال بيابد. پيدا كردن راهكار براي تأمين مسكن هنرمندان ، سامان دادن بخش‌هاي اداري خانه سينما ، تبيين امنيت حرفه‌اي و تجديد نظر در جشن بزرگ سينماي ايران از نظر آئين‌نامه و اجرا كه هيأت مديره قصد رسيدگي به آنها را دارد. البته طي چند سال گذشته حركات خوبي در اين زمينه آغاز شده ولي اين حركات شتاب بيشتري مي‌طلبد و اميدواريم با مديريت مديرعامل محترم خانه سينما بتوانيم به اهداف خود برسيم.
    دبير دوازدهمين جشن خانه سينما افزود: نقاط قوت اين جشن را مديون همكارانم هستم و كاستي‌هاي جشن بر گردن من است اما برگزاري پنج جشن در زماني كوتاه كار سختي است كه اتكاء به خدا را مي‌طلبد و ياراني را كه قصد تقدير از آنها را دارم؛ معاونت امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، شهرداري تهران و مسئولين برج ميلاد كه اگر همت مسئولين برج ميلاد نبود كارمان بسيار سخت مي‌شد. همين طور مسئولان بانك اقتصاد نوين كه در كنار كار اقتصادي، به كار فرهنگي هم مشغول‌اند و مؤسسه رسانه‌هاي تصويري كه با برنامه‌ريزي‌هاي قوي و پيشگيرانه براي جلوگيري از توزيع فيلم قاچاق به سينماي ايران كمك مي‌كند. همين طور شركت گلدايران كه هميشه حامي سينماي ايران بوده است.
    در ادامه كليپي با موضوع سي‌امين سال انقلاب اسلامي به نمايش درآمد كه در اين كليپ محمدعلي زم، ابوالحسن داودي، سيف‌الله داد، محمد مهدي حيدريان، يدالله صمدي ، عليرضا رئيسيان، محمد آفريده، فرشته طائرپور، سيد ضياء هاشمي، فخر‌الدين انوار، محمد علي حسين‌نژاد، عليرضا رضاداد، جعفر صانعي مقدم و محمد بهشتي، در مورد پيشرفت‌هاي سينماي ايران پس از انقلاب صحبت كردند و تصاوير كوتاهي نيز از ديدار هنرمندان سينما با رهبر معظم انقلاب پخش شد.
    در ادامه پس از اجراي سرود «بهاران خجسته باد» توسط گروه كر محمد نوري، «حسين پاكدل» كه مجري جشن بود به روي صحنه رفت و پس از تبريك ميلاد امام حسن مجتبي(ع) گفت: براي اين كه برنامه سريع‌تر پيش برود خواهش مي‌كنم هر كس كه به روي صحنه مي‌آيد، مختصر صحبت كند.
    وي سپس افزود: يك هفته پيش باور نمي‌شد كه مي‌توان در اينجا جشني برپا كرد اما قدرت سينما اينجا را به اين شكل درآورد.
    سپس كليپي از مراحل شمارش آراء و همچنين آماده سازي محوطه برج ميلاد براي جشن خانه سينما به نمايش درآمد.

* اهداي جوايز
براي اهداي جايزه عكاسي از عليرضا زرين دست و سيف الله صمديان دعوت شد تا به روي صحنه بروند و وقتي «علي نيك رفتار» تنديس بهترين عكس فيلم را براي فيلم «دست‌هاي خالي» از آن خود‌كرد، زرين دست گفت: آقاي نيك‌رفتار، فاميلي بسيار برازنده‌اي دارد و شخصيتش مثل فاميلي‌اش است.
جايزه بهترين چهره‌پردازي را عبدالله اسكندري و رويا تيموريان اهدا كردند و تيموريان پس از حضور در صحنه گفت: گويا همه خسته‌اند و البته حق دارند چون خود من هم يك ساعت طول كشيد تا بتوانم به اينجا بيايم اما شما اينجا ديديد كه جشن خانه سينما و حضور در آن كار بسيار سختي است، پس ببينيد خود فيلم و سينما چه مقولات سختي هستند!
وقتي مهين نويدي جايزه‌اش را براي چهره‌پردازي فيلم «صدسال به اين سال‌ها» گرفت، ضمن تشكر از هيأت داوران گفت: من مي‌خواهم از مجرياني كه با من همكاري كرده‌اند تشكر كنم چون هيچ وقت اسم آنها گفته نمي‌شود و همكاري با آنان باعث شده كه من در اينجا حضور داشته باشم.

* جلوه‌هاي ويژه بصري
جايزه بهترين جلوه‌هاي ويژه بصري را نجف فتاحي و غلامرضا موسوي اهدا كردند.
موسوي تنها به يك شب به‌خير به جمعيت اكتفا كرد، اما نجف فتاحي گفت: ما مجريان جلوه‌هاي ويژه سخن‌مان را با انفجار ، اشكمان را با باران، غرشمان را با طوفان و خنده‌مان را با رگبار مسلسل نشان مي‌دهيم.
امير سحرخيز پس از گرفتن جايزه بهترين جلوه‌هاي ويژه بصري براي «خواب ليلا» گفت: مي‌خواستم حرف‌هاي زيادي را بزنم اما موقع ورود به سالن همه اين حرف‌ها از يادم رفت اما قصد دارم از كامران سحرخيز برادرم و حميدرضا سبك دست مسئول تصحيح رنگ فيلم تشكر كنم. همينطور از مهرداد مير فلاح ممنونم كه درك بالاي او از سينما و توانايي‌هاي فني باعث شد تا بتوانم در اين فيلم كار كنم.

* بهترين جلوه‌هاي ويژه ميداني
داود رسوليان هم كه جايزه بهترين جلوه‌هاي ويژه ميداني را براي فيلم «فرزند خاك» گرفت، ضمن تبريك ولادت امام حسن(ع) و ماه مبارك رمضان، از حسن انتخاب هيأت داوران تشكر كرد.

*بهترين صدابرداري
احمد رسول زاده و پژمان بازغي جايزه بهترين صدابرداري را اهدا كردند.
رسول‌زاده پس از حضور بر صحنه شعري خواند كه صداي گرمش با تشويق‌هاي گرم حضار همراه شد و وقتي پاكدل به درگذشت عطاء‌الله كاملي اشاره كرد، رسول‌زاده از توجه او به دوبله تشكر كرد.
وقتي عباس رستگارپور براي دريافت جايزه بهترين صدابرداري (براي فرزند خاك) به روي صحنه آمد، پس از تشكر از خانواده‌اش گفت: از استادم محسن روشن ممنونم كه صدا را قطره قطره در گوش من چكاند. همين طور از محمود موسوي تشكر مي‌كنم كه زحمت زيادي براي صداي اين فيلم «فرزند خاك» كشيد.
اجراي موسيقي سريال «مدار صفر درجه» به همراه اركستر و خوانندگي عليرضا قرباني، بخش بعدي مراسم جشن بزرگ سينماي ايران بود.

*بهترين صداگذاري و ميكس
پس از آن جهانگير ميرشكاري و پانته‌آ بهرام براي اهداي جايزه بهترين صداگذاري و ميكس به روي صحنه آمدند.
ميرشكاري از همه خواهش كرد در اين شب‌هاي عزيز براي اصغر شاهوردي دعا كنند تا به سينما برگردد و پانته‌‌آ بهرام نيز گفت: علاوه بر اصغر شاهوردي، اميدوارم همه براي بهبود وضعيت سينماي ايران نيز دعا كنيم.
محمدرضا دلپاك و رضا نريمي‌زاده براي گرفتن جايزه صداگذاري فيلم «خاك آشنا» به روي صحنه آمدند و دلپاك ضمن تشكر از اعضاي هيأت داوران گفت: از بهمن فرمان‌آرا تشكر مي‌كنم كه امكان كار در فيلمش را به من داد. من هم جاي اصغر شاهوردي را در اين جمع خالي مي‌بينم و اميدوارم او زود خوب شود و به سينما برگردد و به همين خاطر با اجازه همه، جايزه‌ام را به اصغر شاهوردي تقديم مي‌كنم و از آقاي ميرشكاري مي‌خواهم اين جايزه را به خانواده شاهوردي بدهد.
نريمي‌زاده هم از اينكه همه در اين خوشحالي با هم سهيم‌اند، ابراز خوشحالي كرد.

*بهترين طراحي صحنه و لباس
مجيد ميرفخرايي و گلاب آدينه جايزه بهترين طراحي صحنه و لباس را اهدا كردند.
آدينه از حضور در اين جمع ابراز خوشحالي كرد و ميرفخرايي هم گفت: مي‌بينم كه روز به روز جمعيت حاضر در جشن خانه سينما بيشتر مي‌شوند و اين باعث خوشحالي است.
پس از اعلام نام ژيلا مهرجويي و شعله نواب‌صفوي به عنوان برندگان بخش طراحي صحنه و لباس براي فيلم «آتش سبز»، نواب صفوي به روي صحنه آمد و با اظهار تعجب از غيبت ژيلا مهرجويي گفت: ما در سينما با شاگردي افرادي مثل آقاي خورشيدي و استاد رامين‌فر پا مي‌گيريم و اين باعث خوشحالي ماست.
در ادامه پاكدل اشاره‌اي به درگذشتگان سينما در فاصله بين دو جشن كرد و از حضار دعوت كرد تا كليپي از درگذشتگان جشن را ببيند و در اين كليپ تصاويري از رسول احدي ، رضا آقاربي، داود اسدي ، محمود اسدي، احمد ابراهيمي، نادر ابراهيمي، امير اسماعيلي، پريدخت اقبال‌پور، ابوالقاسم جلالي، بهروز جليلي، مجيد حاجي‌باشي، شجاع حبيبيان، جواد خدادادي ، اسماعيل داورفر، حميد دلشكيب، محسن رسول اف، گرشا رئوفي، شاهرخ سخائي، مهرداد فخيمي، خسرو شكيبايي، حميد قنبري، سيف‌الدين كامراني، عطاء الله كاملي، جمال مجتهدي، ماركر گريگوريان، وحيد مجتهدي، حسين مدني، فرهنگ معيري، بهروز مقصودلو، مهدي مير صمدزاده و فواد نور به نمايش درآمد و پس از نمايش اين كليپ پاكدل گفت: به قول احمدرضا درويش حواسمان باشد كه رفقاي‌مان در آن سو بيشتر از رفقاي‌مان در اين سو هستند.
امين تارخ در ادامه متني را در مورد شكيبايي خواند كه در بخش‌هايي از اين متن آمده بود: خسرو شكيبايي به سوي خسروي خوبان شتافت، هرگاه او بر روي صحنه‌اي مي رفت به نشانه سپاس انگشت به آسمان مي‌برد و حمد و ثناي خدا مي‌گفت و حالا خود او به آسمان رفته. او به آسمان نعمت خداوند رفته تا در كنار گرماي محبتش آرام بگيرد.
در ادامه كليپي در مورد خسرو شكيبايي به نمايش درآمد كه در آن عزت الله انتظامي، رضا كيانيان و بيتا فرهي در مورد خسرو شكيبايي صحبت كردند و ضمن نمايش بخش‌هايي از آثار او سخنراني شكيبايي در نهمين جشن سينمايي دنياي تصوير نيز پخش شد.

* بهترين موسيقي متن
در اين مراسم گروه كر تصنيفي را با شعري از خسرو شكيبايي اجرا كرد و پس از پايان اجراي اين گروه پاكدل يك بار شعر اين تصنيف را خواند و براي اهداي جايزه بهترين موسيقي متن از محمد سرير و هانيه توسلي دعوت كرد كه به روي صحنه بيايند.
توسلي از حضور در اين جمع ابراز خوشحالي كرد و سرير از «مهرباني‌هايي كه مردم نثار هنرمندان مي‌كنند» تشكر كرد و وقتي كارن همايونفر براي دريافت جايزه‌اش به روي صحنه آمد با عنوان اينكه مي‌دانم همه داريد خسته مي‌شويد تنها از عوامل موسيقي «خاك آشنا» و گروه پارسيان تشكر كرد.

در ادامه اين مراسم، حسين پاكدل به روي صحنه رفت و گفت: سينما هنر وسيع و پربركتي است و افراد زيادي از قبل سينما ارتزاق مي‌كنند اما افراد بسيار زيادي در سينما هستند كه ما هيچ وقت اسم آنها را نمي‌شنويم اما بدون آنها چرخ سينما نمي‌گردد و امشب قصد داريم با پخش كليپي از خدمات اين افراد ارج بنهيم.
در ادامه كليپي باعنوان «هزار چهره كه نمي‌شناسيم» پخش شد كه در آن با طراحان پلاكارد ، نگهبانان سينما، آپارتچي‌ها و فيلم‌برهاي سينماهاي تهران صحبت شده بود.
در ادامه يك پرفورمنس حركات موزون با مضمون صلح و دوستي اجرا شد.

* بهترين تدوين
براي اهداي جايزه بهترين تدوين بهرام دهقاني و عليرضا خمسه به روي صحنه آمدند.
خمسه با اشاره به ريشي كه چهره‌اش را پوشانده بود، پس از شب بخير گفت: تا امروز همه مرا با معايبم ديده‌اند اما امشب اولين شبي است كه مرا با محاسنم مي‌بينيد چون سينما هم معايب را زير ذره‌بين مي‌برد هم محاسن.
وي افزود: خوشحالم كه با بانمك‌ترين تدوين‌گر ايران روي صحنه آمده‌ام. در راه با دهقاني مي‌گفتيم كه به نظر او، برج ميلاد شبيه چيست و او گفت برج ميلاد شبيه گرز رستم است اما من بعيد مي‌دانم رستم چنين گرزي داشته باشد بلكه فكر مي‌كنم به علت هزينه هاي زياد جشن سينما، شهرداري چاه نفتي را به سينما هديه داده و حالا كه اين چاه خالي است و كف‌گير به ته ديگ خورده، آن را سر و ته كرده‌اند و به نمايش گذاشته‌اند تا همه بدانند ته اين چاه چيزي نيست!
در غياب عباس گنجوي پسرش سينا گنجوي جايزه بهترين تدوين را گرفت و ضمن تبريك به فرمان‌آرا جهت حسن انتخاب او گفت: پدرم پيغامي فرستاده كه در اين پيغام او از مادرم تشكر كرده كه هميشه در اين سال‌ها در كنارش بوده.

*بهترين فيلمبرداري
جايزه بهترين فيلمبرداري را رخشان بني اعتماد و مسعود رايگان اهدا كردند. بني‌اعتماد گفت: يك شب ديگر و يك جشن خانوادگي ديگر ، ماه شب چهارده را براي ثبت مقاومت ما براي حفظ سينما به شهادت مي‌گيرم، اميدوارم خدا همه ما را حفظ كند.
رايگان نيز با تبريك به خانواده سينما و ملت ايران گفت: اميدوارم سينمايي كه حالش بد است، حالش زودتر خوب شود.
وقتي عليرضا زرين دست براي گرفتن جايزه‌اش به روي صحنه آمد با يادي از مهرداد فخيمي ، عطاء الله كاملي و رسول احدي گفت: از اينكه اين شانس به من داده شد كه براي «فرزند خاك» كار كنم بسيار خوشحالم از سازمان تبليغات اسلامي احمد ميرعلايي و محمد علي آهنگر ممنونم كه به من امكان دادند در كنار آنها كار كنم.

* بهترين بازيگر نقش مكمل زن
مرتضي شايسته با همراهي رويا نونهالي براي اهداي جايزه بهترين بازيگر نقش مكمل زن به روي صحنه آمدند.
نونهالي شعري خواند و گفت: خواستم چيزي در باب خاصيت نقش مكمل زن بگويم اما شعري خواندم و باعث شد زمان را از دست بدهم.
شايسته هم تنها به تبريك اين روز بسنده كرد و وقتي مهتاب نصير‌پور به روي صحنه آمد پس از سلام گفت: اين شانس را داشتم كه با گروه خوبي كار كنم و اين جايزه را به منزله تقدير از تمام دست‌اندركاران اين فيلم تلقي مي‌كنم.

* بهترين بازيگر بهترين نقش مكمل مرد
جايزه بهترين بازيگر نقش مكمل مرد را جهانگير كوثري و باران كوثري تقديم كردند.
جهانگير كوثري پس از حضور بر صحنه گفت: خوشحالم و درعين حال از برگزاري دوازده سال جشن تعجب مي‌كنم فكر نمي‌كردم سينما به اين نقطه برسد و صنفي داشته باشد اما بودن ، ماندن و مطرح شدن سينماي نجيب ايران را در سطح جهاني مديون دو نفر مي‌دانم فخرالدين انوار و محمد بهشتي كه هر دو اينجا حضور دارند و به حضور اين دو نفر احترام مي‌گذارم.
باران كوثري هم گفت: فكر مي‌كنم شايد كسي كه قرار است اين جايزه را بگيرد، دوست داشت شخص حرفه‌اي‌تري نامش را روي اين صحنه اعلام كند اما خوشحالم در كنار اسامي پيشكسوتان اسم كساني مانند بابك حميديان و حامد بهداد را مي‌بينم كه اين به معني تأييد كار آنها از طرف خانه سينما است.
دقايقي بعد حميديان با چشماني كه از شدت شوق اشكبار بود براي گرفتن جايزه‌اش به روي صحنه آمد و گفت : به سينماي سرزمينم افتخار مي‌كنم و از هيأت داوران و امين تارخ ممنونم. مهرشاد كارخاني اين «ريسمان باز» را ساخت و لطف داشت كه من را در اين اثر انتخاب كرد. از او و عوامل فيلم تشكر مي‌كنم. از پژمان بازغي برادر بزرگم تشكر مي‌كنم كه در «ريسمان باز» كنارم بود و بدون حضور او نقش به بار نمي‌نشست. ضمن اين كه از اين تريبون قدم نو رسيده‌اش را به او تبريك مي‌گويم!
وي در ادامه با اشاره به ساير كانديداها گفت: حامد بهداد روي چشم من جا دارد و امير آقايي رفيق ده ساله من است. متأسفانه نتوانستم در دانشگاه، در خدمت استاد فتحعلي‌بيگي باشم و از اين جهت ناراحتم.
حميديان سپس رضا كيانيان را خطاب قرار داد و گفت شما از «قدمگاه» شاهد مسيري بوديد كه من طي كردم و خوشحالم كه نيمي از اين مسير را در كنار شما بودم.
وي سپس از فرمان آرا كه در دو فيلم او بازي كرده و پدر و مادرش تشكر كرد و گفت: از جيران همسرم ممنونم كه نيمي از سال را تنهاست و اين جايزه را به تنهايي جيران تقديم مي‌كنم.

* بهترين بازيگر نقش اول زن
پس از اجراي موسيقي توسط عليرضا قرباني، براي اهداي جايزه بهترين بازيگر نقش اول زن فرشته طائر پور و شهاب حسيني به روي صحنه آمدند و طائر پور به عنوان اين نكته كه صدايش به خاطر سرماخوردگي بيش از پيش گرفته است، گفت: چند هفته پيش، در سالروز ميلاد حضرت ابوالفضل(ع) همراه دوستانمان در بنياد سينمايي فارابي به ديدار جانبازان رفتيم، كساني كه بعضي از آنها از سنين نوجواني تا به امروز روي ويلچر بوده‌اند. طبيعتا با توجه به شغل‌مان از آنها سوالات سينمايي كرديم و وقتي از يكي از آنها كه از 17 سالگي قطع نخاع شده و روي تخت زندگي مي‌كرد خواسته‌اش را پرسيدم، گفت: يكي از خواسته‌هاي ما شركت‌ در مراسم‌هايي سينمايي مانند جشن خانه سينما و جشنواره فيلم فجر است.
طائرپور افزود: اگر شرايط اينجا سخت نبود مطمئنم امين تارخ و منوچهر شاهسواري كاري مي‌كردند كه اين افراد در اينجا حضور داشته باشند اما من به آنها كه اميدوارم روزي نوار اين جشن را ببينند، مي‌گويم كه حماسه و بزرگي آنها بهترين الگو براي ما و سينماي ما خواهد بود.
در اين بخش، شهاب حسيني هم تنها تبريكي به جمع گفت.
وقتي اسم «گوهر خيرانديش» به عنوان برنده اين جايزه اعلام شد، طائرپور عنوان كرد كه به علت شكستگي پاي خيرانديش او نمي‌تواند در اين جشن شركت كند و پيام مكتوبي به مريلا زارعي داد كه براي ما بخواند.
زارعي پس از حضور بر صحنه ضمن درخواست تشويق براي «گوهر سينماي ايران» متن پيام مكتوب را به اين گونه خواند: به نام خالق زيبايي ها و سلام به عزيزان حاضر شكر خدا كه تركيدگي آپانديسم منجر به مرگم و تداخل آن با جشن خانه سينما نشد! چندي پيش در روستايي در نزديكي زنجان سر صحنه سريال حماسه آرد، دچار عارضه‌اي شدم و چون دير به بيمارستان رفتم، حالم بد شد و مرا توصيه به استراحت مطلق كردند اما چون هيچ چيز مطلق نيست، زبان و قلم از اين استراحت معاف شد و با قلم سپاسم را به عزيزاني مي‌رسانم كه با نگاهي حرفه‌اي و متر و معيار خود كار ما را داوري كردند.
زارعي در ادامه افزود: چون خودم جزو كانديداها بودم و ممكن بود اين جايزه را به خانه ببرم، ضمن تبريك به خانم خيرانديش خود را امانت‌دار مناسبي براي اين جايزه نمي‌دانم و از آزاده اسماعيل‌خاني دختر خانم خيرانديش خواهش مي‌كنم كه اين جايزه را به خانه ببرد.

* بهترين بازيگر نقش اول مرد
نيمه شب شده بود و مراسم هنوز ادامه داشت كه داريوش فرهنگ و امين تارخ براي اهداي جايزه بهترين بازيگر نقش اول مرد به روي صحنه رفتند.
در اين بخش داريوش فرهنگ گفت: كافي است هر كسي نگاهي به سمت چپ و راست خود بياندازد، تا شور و شوق خود را در اين جشن بزرگ ببيند، به نظرم بايد به خانه سينما و هيأت داوران تبريك گفت كه آمار سنجش آنها ميزان تماشاگر و فروش فيلم نيست و آنها تخصص را ميزان سنجش قرار داده‌اند.پيشنهاد مي‌كنم براي تلويزيون گروه متخصصي از سوي خانه سينما بفرستيم كه اينقدر سريال‌هاي زير خط فقر نبينيم!
در اين بخش، با اعلام نام خسرو شكيبايي با عنوان برنده اين جايزه تمام جمعيت سرپا ايستاد و او را تشويق كرد و وقتي «پوريا شكيبايي» براي گرفتن جايزه پدرش به روي صحنه رفت، پس از سلام و تشكر گفت: كاش پدرم اينجا بود، خودش جايزه را مي‌گرفت و من به او تبريك مي‌گفتم. هميشه وقتي اسم كانديداها را مي‌خواندند قلبم تند مي‌زد كه آيا پدرم جايزه را مي‌برد يا نه. قلب من امشب هم تند مي‌زند، اما پدرم نيست.
دبير دوازدهمين جشن بزرگ سينماي ايران در ادامه مراسم روي صحنه رفت و ضمن اينكه قول داد اين آخرين باري باشد كه به روي صحنه مي‌آيد، گفت: بايد از چند نفر تشكر كنم اولين تشكرم از گروه كر محمد نوري به رهبري عليرضا شفقي‌نژاد است و سپس گروه زهي پارسيان به رهبري مازيار ظهيرالديني است. همچنين از نسيم ادبي، علي براتي ، امير اثباتي و احد صادقي تشكر مي‌كنم.
وي در ادامه گفت: مي‌خواهم از سه نفر تشكر ويژه‌اي بكنم، منوچهر شاهسواري، منوچهر شاهسواري و باز هم منوچهر شاهسواري!
داريوش فرهنگ هم هنگام ترك صحنه گفت: من هم از حسين پاكدل تشكر مي‌كنم.

* بهترين فيلمنامه
جايزه بهترين فيلمنامه را فرهاد توحيدي و عليرضا شجاع‌نوري دادند.
توحيدي گفت: در شب جشن سينما اميدوارم اگر خواب به چشمانمان بيايد خواب‌هاي ماه ببينيم.
شجاع‌نوري هم با تشكر از فردين خلعتبري گفت: در راه رفتن به خانه از ماه غافل نشويد.
او با اينكه نقش‌هاي زيادي را در سينماي ما بازي كرده و الهام‌بخش افراد زيادي بود، امشب خودش تمام رخ در جشن ما حضور دارد به افتخارش كف بزنيد و در راه منزل به يادش باشيد.
در ادامه، محمدعلي باشه‌آهنگر و محمدرضا گوهري براي گرفتن جايزه به روي صحنه آمدند و آهنگر گفت: وقتي اولين فيلمنامه‌ام «نيمه پنهان» را با گوهري نوشتم. او 18 -19 ساله بود و من 26 ساله. اما زماني كه فيلم اكران شد، من 36 سال داشتم و او 28 سال و وقتي فيلمنامه «فرزند خاك» را نوشتيم تا زماني كه فيلم آن ساخته شد، باز هم يك دوره 10 ساله گذشت. اميدوارم براي فيلم بعدي‌ام، ده سال منتظر نباشم.

* بهترين كارگرداني
در ادامه، پس از اجراي برنامه «عليرضا قرباني»، سيروس الوند و رضا كيانيان براي اهداي جايزه بهترين كارگرداني روي سن آمدند.
در اين بخش، الوند درخواست كرد تا جمعيت امين تارخ را تشويق كنند و گفت: سه ماه پيش از تارخ خواهش كردم تا در كاري با من همكاري كند اما او خواسته من را رد كرد و گفت: من دبير جشن خانه سينما هستم و نمي‌توانم در كار تو بازي كنم. من هم سه ماه صبر كردم تا كار او در جشن به پايان رسيد و از برگزاري اين جشن خوشحالم.
كيانيان هم گفت: امشب رسما شب ماست، اما در واقع هر شب، شب ماست چون هر شب شما در خانه خود فيلمي مي‌بينيد كه يكي از ما در آن حضور دارد. به سلامتي سينما كف بزنيد!
در زمان اعلام جوايز الوند گفت: من افتخار داشتم كه در تقديم جايزه به بزرگان سينما حضور داشته‌ام و خوشحالم امشب از كسي نام مي‌برم كه چهل سال است در قله كار سينمايي نشسته است.
بهمن فرمان آرا پس از خواندن نامش در ميان تشويق حضار به روي صحنه رفت و گفت: امشب دوست دارم اول از كساني كه جرات مي‌كنند و در فيلم من سرمايه‌گذاري مي كنند يعني فضل الله يوسف‌پور و دكتر رسول‌اف مدير بانك اقتصاد نوين تشكر كنم چون سرمايه‌گذاري در اين فيلم‌ها جرأت مي‌خواهد.
همچنين از كساني كه پافشاري كردند تا اين جايزه به من برسد ممنونم اما مهمترين نكته اين است كه اين جايزه را همكاران صنفي به من دادند كه از جوايز ديگر جشنواره‌ها براي من بسيار مهم‌تر است.
آخرين جايزه ، جايزه بهترين فيلم بود كه براي اهداي اين جايزه فخر‌الدين انوار به همراه محمد مهدي عسگرپور به روي صحنه آمدند.
انوار گفت: بسيار خوشحال و مفتخرم كه سينماي ايران را با اين قدرت مي‌بينم. قدر خود را بدانيد. مجموعه سينماي ايران يكي از قوي‌ترين جوامع فعال سينمايي است و بايد اين موضوع را باور داشته باشيم.
وي در ادامه خطاب به سينماگران گفت: سعي كنيد در داخل جامعه سينمايي مشكلات خود را با صبر و حوصله و گفت و گو حل كنيد چون گفت و گو تنها سلاح ماست. همچنين در پيوند با سينماي جهان از جهت توليد و پخش بسيار كوشا باشيد.
عسگرپور نيز گفت: از ياوران در برگزاري اين جشن ممنونم. از غير ياورانمان هم ممنونم. همچنين از دوستان مطبوعاتي مي‌خواهم در انتقال اخبار، امانتداري را حفظ كنند.
وي افزود: به قدري عده‌اي گفتند حال سينما بد است انگار من مدير بيمارستان‌ام! خواهش مي‌كنم امانتداري را حفظ كنيد.
وقتي احمد ميرعلايي براي گرفتن جايزه بهترين فيلم به روي صحنه آمد گفت: اين جايزه متعلق به تمام عوامل فيلم است از حوزه هنري سازمان فرهنگ و تبليغات اسلامي ، بنياد سينمايي فارابي و دست‌اندركاران فيلم بسيار ممنونم. امشب هر كسي از چيزي حرف زد ، از ماه ، گرفتاري‌هاي سينما، رفتگان و جانبازان، اما من مي‌خواهم در اين شب عيدي خود را از خالق يكتا بگيرم و به احترام آقا امام زمان كه صاحب اصلي اين وقت و ساعت است مي‌خواهم همه به پا خيزيم و براي حل مشكلات خودمان و بهبود اوضاع كشور و تعجيل در ظهور آقا امام زمان(عج) همه يك صلوات بلند بفرستند.
پس از اجراي موسيقي و آتش بازي مراسم دوازدهمين جشن سينماي ايران به پايان رسيد.

* حاشيه‌ها
- ورودي اتوبان همت در نزديكي برج ميلاد و خود اتوبان تا شعاع يك كيلومتر از هر سو بار ترافيكي بسيار سنگيني داشت و اين موضوع رسيدن به برج ميلاد را بسيار سخت كرده بود به نحوي كه بسياري از افرادي كه قصد شركت در اين جشن را داشتند پياده به سوي برج ميلاد حركت مي‌كردند.
- پس از ورود به محوطه برج ميلاد مهمترين مشكلي كه وجود داشت، صعود به 5 طبقه بالاتر براي رسيدن به محل برگزاري جشن بود. آسانسورها ناكافي و با سرويس‌دهي ضعيف بودند و بسياري از مهمانان پياده از پله‌هايي كه هيچ‌گونه امنيتي نداشتند، خود را به سوي محل برگزاري جشن مي‌رساندند.
- مثل هميشه خبرنگاران و اهالي مطبوعات با مشكلات زيادي خود را به جايگاه خبرنگاران رساندند در صورتي كه بخش‌هاي زيادي از اين جايگاه توسط افراد غير خبرنگار اشغال شده بود و اين افراد به هيچ وجه حاضر به ترك اين صندلي‌هاي خبرنگاران نبودند و مأمورين انتظامات نيز با جديت به‌كار خود مشغول بودند.
- مراسم با نيم ساعت تأخير در ساعت 21:30 آغاز شد ضمناين كه افطار و پذيرايي پيش‌بيني شده براي مراسم،‌ نظر جمعيت را جلب نكرد.
- بسياري از سينماگران و حتي كانديداهاي دريافت جوايز در حالي در گوشه و كنار محوطه برگزاري جشن ايستاده بودند كه صندلي‌ها در اشغال افرادي كاملا ناشناس بود.
- با وجود پيش بيني مسئولين برگزاري جشن در مورد اينكه لباس گرم و چتر به همراه مهمانان باشد اما هواي بسيار خوب ديشب برگزاري جشن را با كمترين مشكل همراه كرد.
- حبيب رضايي ، مريلا زارعي ، صابر ابر، پويا اميني، رضا ميركريمي، شادمهر راستين، جواد طوسي، محمد زرين‌دست، مجيد مشيري، سعيد راد، محمد متوسلاني، ناصر چشم‌آذر، محمدرضا هنرمند ، مرتضي رزاق كريمي، مهدي كرم پور، الناز شاكردوست،‌ امير اسفندياري ، داريوش باباييان ، علي اوسيوند، محمد رحمانيان، دانيال عبادي، پرويز پورحسيني، فاطمه معتمد آريا ، حامد بهداد، رضا ناجي ، امير حسين علم‌الهدي ، فاطمه گودرزي و نورالدين زرين كلك از جمله سينماگران و هنرمنداني بودند كه در مراسم ديشب حضور داشتند.
- تقريبا از اواسط جشن مهمانان شروع به ترك محوطه برگزاري جشن كردند به شكلي كه در پايان جشن حدود نيمي از مهمانان از محوطه مراسم رفته بودند.
- آتش بازي بسيار زيباي جشن سينماي ايران با استقبال شديد حضار مواجه شد.
- ساعت يك و سي دقيقه بامداد بود كه دوازدهمين جشن بزرگ سينماي ايران به پايان رسيد.
انتهای پیام /

 
   
 اين خبر  با رويدادهاي زير مرتبط مي باشد :
  • برگزيدگان دوازدهمين جشن سينماي ايران معرفي شدند. (با اولويت 2)
  •  
        خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
      كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
    Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
    توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com