جستجو در پايگاه داده براساس
بگرد
جستجوی پيشرفته | راهنما
مقررات جشنواره
يادداشت دبير جشنواره
بيانيه هيات داوران
اهداف جشنواره
موضوعات جشنواره
توضيحات
تمام رويدادها
 به تفکيک فيلم
 به تفکيک اصناف
 به تفکيک هنرمندان
 به تفکيک دفاتر توليد
 به تفکيک کلمات کليدی
آلبوم عكس
افتتاحيه
نشست هاى مطبوعاتى
اختتاميه
گوشه و كنار
روزشمار آلبوم عكس
هنرمندان
شرکت ها
فيلمها
هنرمندان
شرکت ها
کشورهای شرکت کننده
.:.    هيأت داوران     .:.
..رييس هيأت داوران
..داور
..دبير
هيأت انتخاب
جوايزاهداشده
بخشهاي جشنواره
موضوعات جوايز


 فيلم فجر- دوره سي و نهم(۱۳۹۹)

 توضيحات : 
آيين اختتاميه سي ونهمين جشنواره فيلم فجر عصر چهارشنبه 22 بهمن ماه در مرکز همايش‌هاي برج ميلاد برگزار شد
. به گزارش ستاد اطلاع رساني جشنواره فيلم فجر، مراسم اختتاميه سي و نهمين جشنواره فيلم فجر عصر امروز چهارشنبه با تلاوت آياتي از کلام الله مجيد و پخش سرود جمهوري اسلامي ايران آغاز شد.
محمد سلوکي که اجراي برنامه را برعهده دارد،به روي صحنه آمد و گفت: هنرمندان در اين شرايط سخت تلاش کردند تا چراغ سينماي ايران را روشن نگاه دارند. با اينکه غم از دست دادن عزيزانمان همراه ماست، اما خداقوت و آرزوي موفقيت دارم براي همه دوستاني که در اين مدت تلاش کردند و آثارشان را به نمايش گذاشتند.
در ادامه سيد محمد مهدي طباطبايي نژاد، دبير جشنواره ضمن تبريک سالروز پيروزي انقلاب شکوهمند اسلامي، گفت: به همه مخاطبان اين برنامه سلام مي‌کنم و به همه عزيزاني که کار نشدني را شدني کردند خداقوت مي‌گويم.
او ادامه داد: دوماه پيش ما نمي‌دانستيم امکان برگزاري حضوري جشنواره را به خاطر کرونا داريم يا نه؛ اما چهار هزار سانس نمايش در اين دوره از جشنواره با رعايت درست پروتکل‌هاي بهداشتي برگزار شد و جشنواره روند خوبي را طي کرد.
دبير سي و نهمين جشنواره فيلم فجر افزود: به همه هنرمندان و فيلمسازان چه کساني که نامشان در ليست نهايي نامزدها حضور دارد و چه کساني که فيلمشان کانديدا نشد خسته نباشيد مي‌گويم. اميدوارم امسال، سال خوبي براي سينماي ايران باشد.
در ادامه کليپي از روند برگزاري جشنواره در اين ده روز پخش شد.
سلوکي مجري برنامه پس از پخش اين کليپ گفت: سالي که در حال پشت سر گذاشتنش هستيم براي ما خاطرات عجيبي را به جا گذاشت. لبخندها، دردها و رنج‌هايي که هيچگاه فراموش نمي‌شود. اداي احترام مي‌کنيم به روح همه هم‌وطناني که به دليل شيوع ويروس "کرونا" آن‌ها را از دست داديم. بايد از علي انصاريان ياد کنم که رفتنش داغ سنگيني را بر دل اطرافيان و همکارانش گذاشت، اين دوره از جشنواره به علي انصاريان اداي احترام مي‌کند.
در ادامه هنرمندان ياد علي انصاريان هنرمند و بازيکن سابق فوتبال را که در ايام برگزاري جشنواره به دليل ابتلا به کرونا دار فاني را وداع گفت گرامي داشتند و ايستاده به تشويق او پرداختند. حسين لامعي کليپي از اين بازيگر فقيد کارگرداني کرد که پخش شد.
پس از اين بخش، کليپي از هنرمندان درگذشته يک ساله اخير سينما پخش شد که برخي از آن‌ها به دليل ابتلا به کرونا چشم از جهان فروبستند و جايشان تا ابد در سينماي ايران خالي خواهد ماند.
در ادامه نوبت به گرامي داشت ياد و خاطره مرحوم "چنگيز جليلوند" هنرمند پيشکسوت دوبله رسيد که او را نيز به دليل ابتلا به کرونا امسال از دست داديم.
محمد سلوکي، گفت: در اين دوره از جشنواره قرار بر اين است که نام و خاطره "چنگيز جليلوند"، دوبلور و يکي از اساتيد و هنرمندان سينماي ايران بزرگ داشته شود.
سپس کليپي با کارگرداني مجيد توکلي براي بزرگداشت اين دوبلور هنرمند پخش شد.
در ادامه حسين انتظامي رئيس سازمان سينمايي، پيروز حناچي شهردار تهران و محمدمهدي طباطبايي‌نژاد دبير سي ونهمين جشنواره فيلم فجر به روي صحنه آمدند تا از خانواده مرحوم جليلوند تقدير کنند.
در غياب خانواده دوبلور پيشکسوت، محمد مهدي جعفري،مديرعامل موسسه "قرن بيست و يک" و دوست خانوادگي مرحوم جليلوند به روي صحنه آمد و گفت: چنگيز جليلوند پدر معنوي بنده وقتي از اين دنياي فاني پرواز کرد، 48 ساعت بعد پدر خودم را از دست دادم. چنگيز جليلوند با عزت بود و مردم دوستش داشتند، باشکوه زندگي کرد و باشکوه نيز پرواز کرد.
در ادامه پيام دختر جليلوند پخش شد که کوتاه گفت: درود بر هنرمندان هم‌وطن و عاشقان فيلم فارسي، پدر من نه تنها باعث افتخار خانواده ما بلکه مورد افتخار تمام ملت ايران است.
دکتر حناچي، شهردار تهران طي سخناني بيان کرد: چهل و سومين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران را تبريک عرض مي‌کنم و ياد از دست دادگانمان از کادر درمان، هنرمندان، ورزشکاران و تمامي ملت ايران را گرامي مي‌داريم.
او ادامه داد: سال گذشته همين روزها بود که اين بيماري منحوس آغاز شد و يکي از پيامدهايش فراگيري فقر بود که براي ما مشکلات مضاعفي ايجاد کرد، چراکه ما مسئله تحريم‌ها را نيز داشتيم. تاثير اين مسئله در جشنواره به وضوح مشهود بود و ديديم که اغلب آثار بر محوريت فقر بودند. اتفاقا به تصوير کشيدن دردهاي جامعه وظيفه هنرمندان است. ما نيز از طرح اين مسائل در سينما و توجه سينماگران به مسائل اجتماعي استقبال مي‌کنيم.
مسابقه بخش اقلام تبليغات سينماي ايران
در ادامه نوبت به اهداي سيمرغ‌هاي بخش اقلام تبليغات سينماي ايران رسيد که ابراهيم حقيقي، ميترا محاسني، ميثم مولايي داوران اين بخش براي اهداي جايزه به روي صحنه آمدند.
تنديس اين بخش را غلامرضا موسوي تهيه‌کننده سينما به سحاب زري‌باف براي فيلم "خورشيد" اهدا کرد.
زري‌باف گفت: دوست داشتم در اين لحظه از علي نيک رفتار که از دهه شصت تا به امروز نقش مهمي در اين حوزه داشته تشکر کنم و جايزه را به ايشان و به مادر و روح پدرم اهدا کنم. از عوامل فيلم هم ممنونم.
سيمرغ بلورين "بهترين پوستر" به وحيد عبدالحسيني براي فيلم "هفت‌ونيم" رسيد.
عبدالحسيني گفت: اميدوارم اين روزهاي کرونايي بگذرد و حال همه ما بهتر شود.
سيمرغ بلورين بهترين تيزر و آنونس به حميد نجفي راد براي فيلم "شناي پروانه" اهدا شد.
همسر حميد نجفي راد به نمايندگي از او سيمرغ را دريافت کرد و گفت که او بي‌نظير است.
سيمرغ بلورين فيلم کوتاه و مستند
در ادامه هيات داوران بخش "مسابقه فيلم کوتاه و مستند سينماي ايران"، سعيد پور اسماعيلي، اميرتوده روستا، محمد علي فارسي، محمد کارت و سام کلانتري براي اهداي جوايز در اين بخش به روي صحنه آمدند.
سيمرغ بلورين "بهترين فيلم کوتاه" به مريم اسمي‌خاني کارگردان فيلم کوتاه "وضعيت اورژانسي" رسيد.
اسمي‌خاني پس از دريافت سيمرغ گفت: از اعضاي هيات داوران و برگزارکنندگان جشنواره تشکر مي‌کنم.
همچنين سيمرغ بلورين "بهترين فيلم مستند" به تقي اميراني، تهيه‌کننده و کارگردان فيلم مستند "کودتاي 53" تعلق گرفت.
در اين بخش، متني که تقي اميراني نوشته بود براي حاضران قرائت شد. او در اين متن نوشت: مايلم از دست‌اندرکاران جشنواره تشکر کنم."کودتاي 53" مهم‌ترين فيلم زندگي من است که يازده سال پيش کليد خورد و من در ايران عاشق سينما شدم. اين مستند اداي دين من به سرزمين و هويتم است. اين جازه را به همکاران مستندساز تقديم مي‌کنم که باوجود مصائب ايستادگي مي‌کنند. همچنين اين سيمرغ را به نام ماندگار دکتر مصدق و مردم ايران تقديم مي‌کنم.
در ادامه مراسم نکوداشت "پرويز پورحسيني" بازيگر و هنرمند با سابقه سينماي ايران که در سال جاري به دليل ابتلا به ويروس کرونا فوت کرد، برگزار و کليپي به کارگرداني مجيد توکلي درباره ايشان پخش شد.
سپس سيد عباس صالحي، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و محمد مهدي طباطبايي‌نژاد دبير جشنواره و فرزند پرويز پورحسيني براي مراسم بزرگداشت به روي صحنه آمدند.
وحيد پورحسيني فرزند اين بازيگر پس از دريافت لوح يادبود پدر، طي سخناني گفت: از تمام برگزارکنندگان اين مراسم ممنونم. ما در بيمارستان صحنه‌هايي را ديديم که فکر نمي‌کرديم در دنيا قابل انجام باشد، براي همين مراتب ادب و احترامم را به کادر درمان ادا مي‌کنم.
سينما در روح و رگ و خون مردم ايران جاري است
در ادامه سيدعباس صالحي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به ايراد سخناني کوتاه پرداخت و گفت: سينما گرچه پديده مدرني در ايران است، اما به سرعت جاي خود را در فرهنگ ايراني باز کرد. ما تجربه جنگ را داشتيم و سينماي ايران که تازه به خود آمد در سال‌هاي آغازين جنگ با سالي 20 اثر کار خود را آغاز کرد، اما در انتهاي جنگ با توليد سالي 50 فيلم از آن دوران عبور کرديم.
او ادامه داد:امسال هم شرايط شيوع ويروس کرونا را داريم که با وجود شرايط سخت توليد و اکران، بيش از 50 اثر توليد شدند که شاهد اکران 16 اثر از اين ميان در جشنواره بوديم. اين حاکي از اين است که سينما در روح و رگ و خون مردم ايران جاري است. در ادامه از هنرمندان و عوامل برگزارکننده جشنواره ممنونم که چراغ سينماي ايران را روشن نگاه داشتند.
سپس کليپي از پلان‌هاي فيلم‌هاي حاضر در بخش سوداي سيمرغ جشنواره با صداي محسن چاووشي پخش شد.
در ادامه نوبت به اهداي جوايز بخش سوداي سيمرغ رسيد. هيات داوران بخش "مسابقه سينماي ايران"، (سوداي سيمرغ) متشکل از محمد احساني، ساره بيات، سيد جمال ساداتيان، مصطفي کيايي، نيما جاويدي و مرتضي پور صمدي براي اهداي جايزه در اين بخش به روي صحنه آمدند و سيد جمال ساداتيان به نمايندگي از هيات داوران به قرائت بيانيه هيات داوران پرداخت.
در متن اين بيانيه امده است: "هيئت داوران سي‌و‌نهمين جشنواره فيلم فجر ضمن قدرداني از تلاش تک‌تک عوامل و دست‌اندرکاران 57 فيلم بخش مسابقه سينماي ايران لازم مي‌داند قبل از اعلام برندگان اين دوره به چند نکته اشاره نمايد:
1 - تاثير حضور کم‌رونق بخش خصوصي در سال پاندمي و در پي آن کاهش حدود 40 درصدي توليدات سينماي ايران بر کيفيت کلي فيلم‌ها، قابل پيش‌بيني بود. در اين ميان اما روزنه اميد برايمان پروبال گرفتن عنصر تخيل در داستان‌پردازي در بخش قابل‌توجهي از فيلم‌ها بود، عنصري که سينماي ايران و مخاطبانش در حال حاضر بيش از هر زمان ديگري به آن نياز دارند. تنوع ژانر و فضاهاي مختلف ميان 57 فيلم بخش مسابقه فارغ از کيفيت‌شان، فرضيه تک‌ژانري بودن سينماي ايران را باطل کرد. اين نشانگر آن است که سينماي ايران پتانسيل آن را دارد که به فيلم‌هاي تکراري محدود نشود و به تنوع گونه روي بياورد.
2- در تمام اين روزها بر آن بوديم که فارغ از برخي فضاسازي‌هاي خارج از عرف رسانه‌اي در دنياي مجازي فقط و فقط با معيارهاي تخصصي و کارشناسانه به قضاوت آثار بنشينيم. متاسفانه امسال فضاي مجازي بيش از هر زمان ديگري به جاي انعکاس نظرات واقعي منتقدان و صاحب‌نظران و مخاطبان محلي شده بود براي تبليغات فيلم‌هايي خاص و اميد است که در سال‌هاي آتي شاهد رقابت هر چه سالم‌تر و بي‌حاشيه‌تر فيلم‌ها در کنار يکديگر باشيم.
3- خوشحاليم که بخش قابل توجهي از فيلم‌هاي مهم امسال بر پايه اقتباس ساخته شده بودند و اين مي‌تواند نويدگر آغاز جرياني جدي در سينماي اقتباسي‌مان باشد.
4- با توجه به اهميت فيلم‌هاي خارج از جريان اصلي و موسوم به هنروتجربه هيئت داوران اصرار بر اين داشت علي‌رغم کيفيت پايين‌تر از حد اين فيلم‌ها در اين دوره از جشنواره بخشي جداگانه جهت نمايش منتخب اين فيلم‌ها براي اصحاب رسانه در جشنواره ايجاد شود که متاسفانه به خاطر شرايط کرونا اين مهم از طرف جشنواره ممکن نشد. اميدواريم در سال‌هاي آينده بخش مستقل فيلمسازان اول و بخش مستقل سينماي تجربي در جشنواره فجر شکل بگيرد تا باعث رشد و پويايي اين جريان سينمايي شود.
در پايان با آرزوي سلامتي براي مردم کشور عزيزمان ايران و تمامي مردم جهان اميدواريم چراغ سينماهاي کشورمان که به بهانه جشنواره روشن شد ديگر هرگز خاموش نشود."
اهداي جوايز بخش سوداي سيمرغ
بهترين جلوه‌هاي ويژه ميداني؛ ايمان کرميان براي "تک‌تيرانداز"
در ادامه سيمرغ بهترين جلوه‌هاي ويژه ميداني به ايمان کرميان براي فيلم "تک تيرانداز" تعلق گرفت.
کرميان حين دريافت اين جايزه گفت: من سال‌ها دستيار بودم و دوست داشتم اين بالا بيايم و حالا براي سومين بار است که اين جايزه را مي‌گيرم. به گروهم افتخار مي‌کنم دست پدر و مادرم را مي‌بوسم و از همسر و دخترم تشکر مي‌کنم.
آرش آقابيگ براي فيلم "روشن" و ايمان کرميان براي فيلم "يدو" دو نامزد ديگر اين بخش بودند.
بهترين جلوه‌هاي بصري؛ فريد ناظرفصيحي براي "ابلق"
سيمرغ بهترين جلوه‌هاي بصري هم به فريد ناظر فصيحي براي "ابلق" رسيد.
وي گفت: از هيات داوران که ما را لايق دانستند تشکر مي‌کنم از خانواده فيلم "ابلق" هم ممنونم. از تيم خوب و درجه يک خودم هم که همدلانه و جانانه در کنارم بودند تا فيلم با دقت تمام و در زمان مناسب به جشنواره برسد از خانواده‌ام تشکر مي‌کنم و اين جايزه را به همسرم تقديم مي‌کنم.
محمد برادران براي فيلم "منصور" و جواد مطوري براي فيلم "بي همه چيز" دو نامزد ديگر اين بخش بودند.
بهترين چهره‌پردازي؛ ايمان اميدواري براي فيلم "ابلق"
در ادامه سيمرغ بهترين چهره‌پردازي به ايمان اميدواري براي فيلم "ابلق" رسيد. شهرام خلج براي فيلم "شيشليک"، رکسانا صفوي براي فيلم "ستاره بازي" و عباس عباسي براي فيلم "يدو" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين طراحي لباس؛ مارال جيراني براي فيلم "بي‌همه چيز"
سيمرغ بهترين طراحي لباس هم به مارال جيراني براي "بي‌همه چيز" تعلق گرفت.
جيراني حين دريافت جايزه خود گفت: اين اولين جايزه حرفه‌اي من است و خوشحالم اين جايزه را براي "بي همه چيز" گرفتم از تيم اين فيلم تشکر مي‌کنم. جاي هديه تهراني و باران کوثري اينجا خالي‌ست از همه آن‌ها ممنونم.
بهزاد جعفري طادي و محمدحسين کرمي براي فيلم "شيشليک"، بهزاد جعفري طادي براي فيلم "مصلحت"، محمدحسين کرمي براي فيلم "زالاوا" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين طراحي صحنه؛ سهيل دانش‌اشراقي براي "روزي روزگاري آبادان"
سيمرغ بهترين طراحي صحنه به سهيل دانش اشراقي براي "روزي روزگاري آبادان" رسيد.
دانش اشراقي در اين بخش گفت: خيلي خوشحالم که از ايران نرفتم، رفتن هميشه راه چاره نيست، از آقاي اسکندري، علي اوجي، حميد آذرنگ و هيات داوران تشکر مي‌کنم، از دستيارانم و گروه توليد اين فيلم تشکر مي‌کنم.
بهزاد جعفري طادي براي فيلم "مصلحت"، سهيل دانش اشراقي براي "روشن"، محمدرضا شجاعي براي فيلم "ابلق"، آيدين ظريف براي فيلم "يدو" و اميرحسين قدسي براي فيلم "بي‌همه چيز" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين صدابرداري؛ رشيد دانشمند براي "يدو"
در ادامه سيمرغ بلورين بهترين صدابرداري به رشيد دانشمند براي فيلم "يدو" رسيد.
دانشمند پس از دريافت اين جايزه گفت: از مهدي جعفري و ارسلان اميري که در "يدو" و "زالاوا" پذيراي من بودند و از عوامل هر دو فيلم تشکر مي‌کنم تنها ثروت من در اين دنيا خانواده‌ام هستند جايزه را با افتخار به آنها تقديم مي‌کنم.
طاهر پيشوايي براي فيلم "ابلق"، رشيد دانشمند براي فيلم‌هاي زالاوا، هادي ساعد محکم براي فيلم "شيشليک"، شهرام متولي باشي براي فيلم "تک تيرانداز" و امين ميرشکاري براي فيلم "بي همه چيز" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين صداگذاري؛ اميرحسين قاسمي براي "يدو"
سيمرغ بهترين صداگذاري به اميرحسين قاسمي براي "يدو" رسيد.
حسين ابوالصدق براي فيلم تک "تيرانداز"، بهمن بني‌اردلان براي فيلم "روزي روزگاري آبادان"، عليرضا علويان براي فيلم "بي همه چيز"، اميرحسين قاسمي براي فيلم "زالاوا" و اميرحسين قاسمي براي فيلم "خط فرضي" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين موسيقي متن؛ حامد ثابت براي "بي‌همه چيز"
سيمرغ بهترين موسيقي متن به حامد ثابت براي "بي همه چيز" رسيد
ثابت پس از دريافت سيمرغ اين بخش گفت: با اجازه هيات داوران سيمرغم را به نوازندگان ارکستر سمفونيک ايران و ارکستر ملي اهدا مي‌کنم.
پيام آزادي براي فيلم "رمانتيسم عماد و طوبا"، بامداد افشار براي فيلم "يدو"، عليرضا افکاري براي فيلم "تي‌تي" و فردين خلعتبري براي فيلم "مصلحت" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين تدوين؛ عماد خدابخش براي "بي‌همه چيز"
سيمرغ بهترين تدوين به عماد خدا بخش براي "بي همه چيز" اهدا شد
وي گفت: از تک تک گروه بي‌نظير "بي همه چيز" تشکر مي‌کنم از اساتيدم بهرام دهقاني و مصطفي خرقه پوش که هر چه دارم از حسن نظر آنهاست. اين جايزه را به پدرم که در تمام طول اين سال‌ها همراهم بود اهدا مي‌کنم. او مثل کاراکتر "تي تي" فقط يک خواسته از من داشت که فقط آدم خوبي باشم و اميدوارم نااميدش نکنم.
عماد خدابخش براي فيلم "گيج‌گاه"، سياوش کردجان براي فيلم "مصلحت" و ميثم مولايي براي فيلم "يدو" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين فيلمبرداري؛ مرتضي نجفي براي "روشن" و "يدو"
در بخش بهترين فيلمبرداري، هيأت داوران ديپلم افتخار بهترين فيلمبرداري را به محمد رسولي براي "زالاوا" اهدا کردند. وي گفت: از هيأت داوران و گروه "زالاوا" و خانواده عزيزم تشکر مي‌کنم.
سيمرغ بهترين فيلمبرداري به مرتضي نجفي براي "روشن" و "يدو" رسيد.
وي گفت: تشکر ويژه از مهدي جعفري و روح‌الله حجازي دارم که براي اين دو فيلم به من اعتماد کردند.
مسعود سلامي براي فيلم "روزي روزگاري آبادان"، فرشاد محمدي براي فيلم "تي‌تي" و مرتضي هدايي براي فيلم "بي همه چيز" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين بازيگر نقش مکمل مرد؛ پوريا رحيمي‌سام براي "زالاوا"
در ادامه سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش مکمل مرد به پوريا رحيمي سام براي "زالاوا" رسيد.
وي پس از دريافت اين جايزه گفت: الهي شکر. از هيات داوران تشکر مي‌کنم و احترام ويژه به نامزدهاي اين بخش دارم که دوست‌هاي نازنين من هستند. خوشحالم که از اين جمع اين جايزه به من رسيد. من به نمايندگي از نويد پورفرج و هدي زين العابدين و بازيگران خوب کردستان اين جايزه را مي‌گيرم ?? سال پيش پدرم را از دست دادم در حالي که روي صحنه تئاتر بودم هيچوقت نتوانستم به خاکسپاري او برسم. ?? سال است منتظر اين لحظه هستم سلام بابا آن چيزي که ?? سال پيش کنار گذاشتي را گرفتم.
عرفان ابراهيمي براي فيلم "مامان"، پژمان جمشيدي براي فيلم "شيشليک"، وحيد رهباني براي فيلم "مصلحت" و پدرام شريفي براي فيلم "بي همه چيز" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين بازيگر نقش مکمل زن؛ گلاره عباسي براي "ابلق"
سيمرغ بهترين نقش مکمل زن به گلاره عباسي براي "ابلق" رسيد.
گلاره عباسي در اين بخش گفت: خوشحالم که در يک جمع صميمانه اين جايزه را مي‌گيرم. از نرگس آبيار به خاطر اعتمادي که به من داشته است تشکر مي‌کنم. قبل از اينکه بيايم پدرم تماس گرفت و گفت از ما تشکر نکن، چون در هر برنامه‌اي از ما تشکر کردي. ولي به حرف او گوش نمي‌کنم و از پدر و مادرم تشکر مي‌کنم از خانواده "ابلق" هم ممنونم.
آزيتا حاجيان براي فيلم "خط فرضي"، الهام شفيعي براي فيلم "روزي روزگاري آبادان" و گيتي معيني براي فيلم "ابلق" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين بازيگر نقش اول مرد؛ رضا عطاران براي "روشن"
در ادامه سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش اول مرد به رضا عطاران در "روشن" رسيد.
عطاران در اين بخش گفت: به روح‌الله حجازي تبريک مي‌گويم همينطور از آقاي مهدويان براي "شيشليک" هم تشکر مي‌کنم به هر حال مردم فيلم او را مي‌بينند و نظرشان را مي‌گويند اميدوارم زودتر اين ماجراها تمام شود و روند واکسيناسيون زودتر تمام شود اميدوارم براي هر شهر يک آمپول‌زن نگذارند! کار سرعت بگيرد و زودتر از اين وضعيت رها شويم.
پرويز پرستويي براي فيلم "بي همه چيز"، نويد پورفرج براي فيلم "زالاوا"، محسن تنابنده براي فيلم "روزي روزگاري آبادان"، ميلاد صويلوي براي فيلم "يدو" و امير نوروزي براي فيلم "مامان" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين بازيگر نقش اول زن؛ رويا افشار براي "مامان"
در اين بخش هيأت داوران، ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش اول زن را به ستاره پسياني براي "يدو" اهدا کرد.
پسياني در اين بخش گفت: خوشحالم که همگي را اينجا مي‌بينم. از عوامل توليد "يدو" تشکر مي‌کنم. آقاي جعفري ممنونم که فيلم انساني "يدو" را ساختيد. از پدر و مادرم که من را با سينما آشنا کردند هم تشکر مي‌کنم.
در ادامه سيمرغ بهترين بازيگر نقش اول زن به رويا افشار براي "مامان" رسيد.
افشار پس از دريافت سيمرغ خود گفت: مطمئنم که اين انتخاب، بسيار سخت بوده است، ولي ناگزير از انتخاب هستيم. افتخار مي‌کنم که سال‌هاي زيادي در کنار مردم ايستادم. مردمي که اين روزها روزگار خوبي را نمي‌گذرانند. افتخار مي‌کنم که چهره‌اي صادق از مردم را به نمايش گذاشتم. از تيم اين فيلم تشکر مي‌کنم.
الناز حبيبي براي فيلم "رمانتيسم عماد و طوبا"، مليسا ذاکري براي فيلم "ستاره بازي"، الناز شاکردوست براي فيلم "ابلق" و نازنين فراهاني براي فيلم "مصلحت" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين کارگردان فيلم اول؛ ارسلان اميري براي "زالاوا"
در بخش بهترين کارگرداني فيلم اول، ديپلم افتخار به حسين دارابي براي "مصلحت" اهدا شد.
دارابي در اين بخش گفت: از خداوند متعال که از بچگي تا الان به من لطف داشته تشکر مي‌کنم از امام زمان هم تشکر مي‌کنم. از تک تک عوامل فيلم که به من کمک کردند تشکر مي‌کنم، از بچه‌هاي باشگاه فيلم سوره پدر و مادرم و همسرم تشکر مي‌کنم که من را همراهي کردند.
در ادامه سيمرغ بهترين کارگرداني فيلم اول به ارسلان اميري براي "زالاوا" رسيد.
اميري پس از دريافت اين جايزه گفت: هرچند اين جايزه را طبق آيين نامه به کارگردان مي‌دهند ولي بيش از صد نفر در ساخت اين فيلم من را ياري کردند از فيلم اولي‌هايي که در اين رقابت سالم بودند تشکر مي‌کنم جايزه را بايد بدهند نه اينکه بگيريم اميدوارم سلامت به سينما برگردد. از تيم اين فيلم تشکر مي‌کنم. من فيلمسازي را از آيدا پناهنده ياد گرفتم از او هم تشکر مي‌کنم جاي او اين‌جا خاليست.
حميدرضا آذرنگ براي فيلم "روزي روزگاري آبادان"، آرش انيسي براي فيلم "مامان"، عادل تبريزي براي فيلم "گيج‌گاه" و سياوش سرمدي براي فيلم "منصور" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين فيلمنامه اقتباسي؛ محسن قرايي و محمد داودي براي "بي‌همه چيز"
در بخش بعد سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه اقتباسي به محسن قرايي و محمد داودي براي "بي همه چيز" اهدا شد.
قرايي در اين بخش از هيأت داوران و عوامل فيلمش تشکر کرد.
محمد داودي هم گفت: سال سختي براي سينما بود. امشب جاي خالي مردم را بسيار حس کرديم. اميدوارم شر اين ويروس نکبت جمع شود. آقاي پرستويي، خانم تهراني و خانم کوثري جاي شما خاليست. ما با فيلم‌هاي شما عشق کرديم جاي شما در دل مردم ماناست.
حميدرضا آذرنگ براي فيلم "روزي روزگاري آبادان" و مهدي جعفري، مهين عباس‌زاده براي فيلم "يدو" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
سيمرغ بهترين فيلمنامه؛ آيدا پناهنده، ارسلان اميري و تهمينه بهرام براي "زالاوا"
در بخش بهترين فيلمنامه سيمرغ بلورين به آيدا پناهنده، ارسلان اميري و تهمينه بهرام براي فيلمنامه "زالاوا" اهدا شد.
تهمينه بهرام در اين بخش گفت: از ارسلان اميري که به من اعتماد کرد، تشکر مي‌کنم. کار با او خيلي لذت‌بخش است. حالا که سيمرغ بهترين فيلمنامه در دستم است، نمي‌توانم از يکي از بهترين فيلمنامه‌هاي امسال ياد نکنم که "تي تي" است، آيدا پناهنده يکي از بهترين شخصيت‌هاي زن سينماي ايران را خلق کرده است.
ارسلان اميري هم بعد از گفتن جملاتي به زبان کردي بيان کرد: سيمرغ را به مردم کردستان تقديم مي‌کنم.
آرش انيسي براي فيلم "مامان" و آيدا پناهنده، ارسلان اميري براي فيلم "تي‌تي" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
جايزه ويژه هيأت داوران؛ محسن قرايي براي کارگرداني "بي‌همه چيز"
در ادامه جايزه ويژه هيات داوران به محسن قرايي براي کارگرداني "بي همه چيز" اهدا شد. قرايي پس از دريافت اين جايزه از هيأت داوران تشکر کرد.
بهترين کارگرداني؛ مهدي جعفري براي "يدو"
در بخش بعدي سيمرغ بهترين کارگرداني به مهدي جعفري براي فيلم سينمايي "يدو" اهدا شد.
جعفري پس از دريافت اين جايزه گفت: دو اداي دين دارم يکي به مردم شهر آبادان و ديگري به فيلم‌هاي گرم کانون پرورش فکري. البته "يدو" به گرد پاي "باشو غريبه کوچک"، "دونده" و.. نمي‌رسد. اين فيلم‌ها بخشي از هويت ملي را مي‌سازند. هر کسي که اينجا مي‌آيد و جايزه مي‌گيرد، گروهي پشت اوست. از همه آن‌ها تشکر مي‌کنم.
نرگس آبيار براي فيلم "ابلق"، ارسلان اميري براي فيلم "زالاوا" و محسن قرايي براي فيلم "بي همه چيز" ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين فيلم؛ يدو
در بخش بعدي سيمرغ بهترين فيلم به محمدرضا مصباح تهيه‌کننده فيلم سينمايي "يدو" رسيد.
مصباح پس از دريافت اين جايزه گفت: درود مي‌فرستم به روح شهداي امنيت و سلامت. افتخار مي‌کنم در رقابتي حاضر بودم که فيلم‌هاي ارزشمندي حضور داشتند. مخصوصاً چهار فيلمي که در بخش بهترين فيلم بوديم. اين جايزه متعلق به همه آنهاست. تشکر ويژه از کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان که مردانه کنار ما ايستاد و بنياد فارابي که کمک کرد فيلم ساخته شود. من به عنوان تهيه کننده در اين پروژه سخت، کمترين نقش را داشتم. در گرماي نزديک به ?? درجه و در شرايط کرونايي عزيزان کنارم بودند و ايثارگرانه کمک کردند. اين جايزه را به مردم خون‌گرم آبادان تقديم مي‌کنم که بعد از گذشت سي سال از جنگ هنوز در سخت‌ترين شرايط زندگي مي‌کنند. ما سيزده نامزدي داشتيم. اما يکي از اين نامزدي‌ها برايمان لذت‌بخش بود که آن هم نامزدي ميلاد صويلاوي بازيگر نوجوان و بااستعداد نقش يدو در اين فيلم بود.
"ابلق" به تهيه‌کنندگي محمدحسين قاسمي، "بي همه چيز" به تهيه‌کنندگي جواد نوروزبيگي و "زالاوا" به تهيه‌کنندگي روح‌اله برادري و سميرا برادري ديگر نامزدهاي اين بخش بودند.
بهترين فيلم از نگاه ملي؛ تک‌تيرانداز
سيمرغ زرين بهترين فيلم از نگاه ملي به "تک تيرانداز" به کارگرداني علي غفاري و تهيه‌کنندگي ابراهيم اصغري اهدا شد.
اصغري در اين بخش گفت: از خانواده سردار شهيد عبدالرسول زرين تشکر مي‌کنم که اجازه ساخت اين فيلم را دادند، از عوامل اين فيلم و خانواده‌ام تشکر مي‌کنم، در آخر از هيات داوران تشکر مي‌کنم که بيشتر از اينکه اين فيلم را ببينند، شنيدند.
علي غفاري هم گفت: جاي دوستانم و همکاران کاربلدم خالي است. تشکر ويژه دارم از مجموعه روايت فتح و انجمن سينماي دفاع مقدس که قدم بلندي براي ساخت اين فيلم برداشتند از مديران فرهنگي خواهش مي‌کنم که سينماي دفاع مقدس را بيشتر دريابند حق شهدا و خانواده آنها از پرده سينما بيش از اينهاست خواهش مي‌کنم قهرمانان برجسته ما را تشويق کنيد.
بهترين فيلم از نگاه تماشاگران؛ ابلق
در بخش بهترين فيلم از نگاه تماشاگران، سه فيلمي که بيشترين آراي اين بخش را کسب کرده بودند معرفي شدند.
به اين ترتيب سيمرغ بلورين بهترين فيلم جشنواره سي‌ونهم از نگاه تماشاگران به فيلم "ابلق" (3 هزار و 476 راي صحيح و 14 هزار و 725 امتياز) به کارگرداني نرگس آبيار و تهيه‌کنندگي محمدحسين قاسمي اهدا شد.
دو فيلم "بي‌همه چيز" (3 هزار و 68 راي صحيح و 13 هزار و 930 امتياز) و "شيشليک" (با 3 هزار و 100 راي صحيح و 11 هزار و 982 امتياز) جايگاه دوم و سوم را در آراي مردمي از آن خود کردند.
نرگس آبيار در اين بخش گفت: ابلق صداي فروخورده همه، به ويژه زنان در شرايط پيچيده است که جامعه به آنها تحميل مي‌کند، کار ما نشان دادن اين زخم و شکاف‌ها به مردم است. تا ببينيم چيزي که جامعه به آن‌ها تحميل کرده است، چيست. اميدوارم روزي برسد که فرياد عدالت‌خواهي مخفي نشود و صداي خود را بلند کنيم تا حقيقت را بگوييم‌.
قاسمي هم گفت: از مردم که در اين شرايط استقبال خوبي از همه فيلم‌ها داشتند تشکر مي‌کنم. آنها ما را در سانس‌هاي صبحگاهي هم تنها نگذاشتند. بايد بگويم اختلالي در ثبت آراي مردمي پيش آمده بود و ما اعتراض کرديم. اين جايزه در دست من امانت است. اگر نيازي به رصد بيشتر است ما در خدمتيم.

    خانه |  درباره ما  |  تماس با ما  |  قوانین و مقررات  |  منابع |  جشنواره سينما |  خبر  
  كليه حقوق اين سايت براي sourehcinema.com محفوظ ميباشد
Copyright © 2003-2016 SourehCinema.com All rights reserved
توسعه دهندگان سايت  Email: info@sourehcinema.com