|
|
|
فيلم فجر- دوره سي و نهم(۱۳۹۹)
بيانيه هيأت داوران :
"هيئت داوران سيونهمين جشنواره فيلم فجر ضمن قدرداني از تلاش تکتک عوامل و دستاندرکاران 57 فيلم بخش مسابقه سينماي ايران لازم ميداند قبل از اعلام برندگان اين دوره به چند نکته اشاره نمايد:
1 - تاثير حضور کمرونق بخش خصوصي در سال پاندمي و در پي آن کاهش حدود 40 درصدي توليدات سينماي ايران بر کيفيت کلي فيلمها، قابل پيشبيني بود. در اين ميان اما روزنه اميد برايمان پروبال گرفتن عنصر تخيل در داستانپردازي در بخش قابلتوجهي از فيلمها بود، عنصري که سينماي ايران و مخاطبانش در حال حاضر بيش از هر زمان ديگري به آن نياز دارند. تنوع ژانر و فضاهاي مختلف ميان 57 فيلم بخش مسابقه فارغ از کيفيتشان، فرضيه تکژانري بودن سينماي ايران را باطل کرد. اين نشانگر آن است که سينماي ايران پتانسيل آن را دارد که به فيلمهاي تکراري محدود نشود و به تنوع گونه روي بياورد.
2- در تمام اين روزها بر آن بوديم که فارغ از برخي فضاسازيهاي خارج از عرف رسانهاي در دنياي مجازي فقط و فقط با معيارهاي تخصصي و کارشناسانه به قضاوت آثار بنشينيم. متاسفانه امسال فضاي مجازي بيش از هر زمان ديگري به جاي انعکاس نظرات واقعي منتقدان و صاحبنظران و مخاطبان محلي شده بود براي تبليغات فيلمهايي خاص و اميد است که در سالهاي آتي شاهد رقابت هر چه سالمتر و بيحاشيهتر فيلمها در کنار يکديگر باشيم.
3- خوشحاليم که بخش قابل توجهي از فيلمهاي مهم امسال بر پايه اقتباس ساخته شده بودند و اين ميتواند نويدگر آغاز جرياني جدي در سينماي اقتباسيمان باشد.
4- با توجه به اهميت فيلمهاي خارج از جريان اصلي و موسوم به هنروتجربه هيئت داوران اصرار بر اين داشت عليرغم کيفيت پايينتر از حد اين فيلمها در اين دوره از جشنواره بخشي جداگانه جهت نمايش منتخب اين فيلمها براي اصحاب رسانه در جشنواره ايجاد شود که متاسفانه به خاطر شرايط کرونا اين مهم از طرف جشنواره ممکن نشد. اميدواريم در سالهاي آينده بخش مستقل فيلمسازان اول و بخش مستقل سينماي تجربي در جشنواره فجر شکل بگيرد تا باعث رشد و پويايي اين جريان سينمايي شود.
در پايان با آرزوي سلامتي براي مردم کشور عزيزمان ايران و تمامي مردم جهان اميدواريم چراغ سينماهاي کشورمان که به بهانه جشنواره روشن شد ديگر هرگز خاموش نشود."
|
|